Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spottade blod i ansiktet på polis – ung man döms

En 22-årig man spottade blodblandad saliv i ansiktet på en tjänsteman. Polisen var ute på patrull och ville omhänderta mannen då han var kraftigt berusad.

Händelsen skedde i augusti 2015 och domen kom under tisdagen. 22-åringen och hans bror gick vinglandes mitt i vägen på Rådhusgatan som var dåligt upplyst. De utgjorde då en fara för sig själva och andra trafikanter. Männen blev ombedda att gå på trottoaren och 22-åringen ska ha blivit aggressiv när han blev tillfrågad om han hade tagit någon narkotika.

Enligt mannen ska polisen ha lagt ner honom vårdslöst vilket resulterade att han fick skador i ansiktet. I polisbilen blev han arg över hur han blivit behandlad och spottade blodblandat saliv i ansiktet på den ena polisen.

Det resulterar i att 22-åringen döms för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Tjänstemannen har genomgått två av tre olika tester för att kolla om han blivit smittad av blodet. Han ska också få 5000 kronor i skadestånd för kränkningen som 22-åringen orsakade honom.