Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spotify flyttar in i tv:n

Spotify finns redan i datorer och mobiler. Nu får musiktjänsten världspremiär i tv:n också.

Med start på torsdagen får 120 000 av Telias 400 000 digital-tv-kunder tillgång till Spotify i tv:n. Spotify finns redan för datorn och för mobilen och tar nu ett steg till.

Den nya tjänsten ser lite annorlunda ut. Det går inte att söka efter enstaka låtar.

– Den här tjänsten är fokuserad på att spela upp Spotifylistor, vill du lyssna på en speciell låt går du till datorn, säger Gustav Söderström, chef för produktutveckling på Spotify.

Tv-tjänsten styrs med fjärrkontrollen. Tanken är att musiktjänsten ska flytta från datorn i arbetsrummet till vardagsrummet.

– Många har sina bästa högtalare kopplade till tv:n. Mobilen är ganska privat, datorn delar man kanske med några. Men tv:n delar man med många, säger Söderström.

Det går också att använda Spotify i tv:n även för den som inte är Teliakund. Man kan spela sina listor även hemma hos någon annan som har Telias tv.

Spotify har sju miljoner användare totalt och 320 000 betalande premiumkunder. Två miljoner av användarna finns i Sverige.