Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportspelsparadoxen

Behövs det verkligen nya sportspel varje höst?

Ja.

Konstigt nog.

Annons

Sportspelsäsongen börjar nu, klara, färdiga gå!

Madden brukar vara först ur startblocken, så också i år. Sedan står sportspelen på kö, de flesta av dem är årliga utgåvor, det vill säga spel som kommer i nya versioner varje år.

Vi sportsspelsfans suktar efter dem och jag tror att våra förväntningar skruvas upp allt tidigare och tidigare för varje år som går.

Redan tidigt på vårkanten kan vi börja spekulera om hur de nya spelen kommer att vara, vilka förbättringar de innehåller och så vidare.

Vi kan knappt bärga oss tills årets version av vårt favoritspel släpps – trots att förra årets spel (och spelet från året före det och så vidare, nästan i oändlighet) fortfarande är lika bra och lika roligt att spela.

I princip alla sportspel (till skillnad mot många action- och äventyrsspel) har obegränsad livslängd. Det är alltid en helt ny match i varje sportspel oavsett om det gäller fotboll, hockey, basket, rugby, amerikansk fotboll (som i aktuella Madden) – om vi håller oss till lagsporter där det varje säsong kommer nya, uppdaterade, utgåvor.

Det alltid nya lopp i racingspel också, alltid nya matcher i samtliga tennisspel som släpps, alltid nya utmaningar, tävlingar, dueller, fighter, i sportspelens förlorade värld.

Så här ser sportspelsparadoxen ut: Vi har spel med evig livslängd men vi vill ha en ny version av det minst en gång om året.

Det är, konstigt nog, inte så konstigt som det kan verka.

Sportspel i dag bygger väldigt mycket på de aktuella sporternas aktuella säsonger. Spelare har bytt lag, lag har bytt spelare och vi vill att det ska vara så verkligt så möjligt.

Vi står bara på tröskeln till en sportspelvärld med ”dynamiska säsonger” vilket enkelt går att beskriva så här: är Zlatan skadad i verkligheten blir han det i spelet också.

Till sist, lite news från FFHB (Fifa För Halv Bra): Inter, anförda av Zlatan, är redan klara seriesegrare, samtidigt som Barca sladdat ner på tabellens undre halva. Inter-ansvarige (Hans alltså) har ännu inte kommenterat det här.

Som Barcelona-ansvarig i FFHB tycker jag i alla fall Fifa 10 bör släppas så snart som möjligt.

GI princip alla sportspel (till skillnad mot många action- och äventyrsspel) har obegränsad livslängd.

Annons