Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportsgym knep tredjeplatsen

Team Sportsgym blev det snabbaste jämtländska laget i årets St Olavslopp. En framgång som de själva inte riktigt räknat med.
– Som jag ser det var det det bästa vi kunde bli, säger Peder Lind, lagledare.

Sportsgyms tredjeplats i den öppna klassen inför den sista dagens löpning var i mångt och mycket rejält cementerad. Uppåt var avståndet alltför stort, och ner till fjärdeplatsen hade de ett 22-minutersförsprång. Det enda som skulle kunna möjliggöra att laget skulle halka ner, var en totalkollaps. Förstärkta av bland annat Matthias Fredriksson och Hector De Pedro Domingo gjorde laget jobbet de behövde och kunde med Perra Hellström som avslutande man säkert ta sin tredjeplats i den öppna klassen, sjua totalt.

– Det gick bättre än väntat, vi har haft lite sista minuten avhopp så det är väldigt förvånande.

I herrarnas klubb-klass blev det däremot spännande värre. Norska Skogn IL hade inför de avslutande sträckorna tagit över ledningen före Strindheim, men en furiös slutforcering från Petter Rypdal skulle ändra på detta. Vid Rypdals målgång stod det klart att han tagit in Skogns försprång på drygt 20 sekunder och därtill då Strindheim vann med bara åtta sekunder, efter 34 mils löpning.

Damernas klubb-klass bestod endast av tre lag, alla norska. Där drog Strindheim återigen det längsta strået.