Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportlovsvecka med OS-tema

De olympiska spelen är över och fortfarande tillverkas det OS-medaljer. På Jamtli har barnen fullt upp med sportlovsaktiviteter.

Under sportlovsveckan är det full fart på Jamtli. Många barn och ungdomar har letat sig dit för att ta del av de OS-inspirerande aktiviteterna som erbjuds.

På toppen av en kälkbacke har några barn samlats för att gemensamt åka nedför. Kompisarna Alexander Berg och William Valskrå åker iväg och kraschar vid backens slut.

– Det här var ju jätteroligt och det gick fort. Fast det var nog ändå roligare att hoppa i höet, säger de.

Förutom att åka i kälkbacken kan barnen även delta i andra aktiviteter under veckan. Man kan bland annat spela bordscurling, åka tandemskidor eller åka spark. För de som hellre vill vara inne erbjuds tunnbrödbakning och egentillverkning av OS-medaljer.

– Vi gör det här för alla som är sportlovslediga och inte kan ta sig till fjällen, säger pedagogen Mikaela Gustafsson.

Tillsammans med Jamtlis pedagoger är elever från Fritidsledarlinjen på Birka folkhögskolan där för att hjälpa till.

– Vi har praktik här på Jamtli. Det är roligt att aktivera barnen på sportlovet och de tycker ju att det är roligt också, säger fritidsledareleven Andreas Olsson.