Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportig återbruksslöjd

/
  • Hemslöjdsförbundet ställer ut återbruksslöjd med vintersporttema i Jamtlis kafé. Amanda Jönsson är en av de ansvariga.  Foto: Henrik Flygare
  • Inga Qvarfordt har gjort tidningsstället av ett vedträ och ett par gamla slalomskidor.

Skidorna har blivit ett tidningsställ, de gamla jeansen en skridskoväska och de trasiga vantarna en tehuv. Fantasin känner inga gränser när länets hemslöjdare gör återbruksslöjd med vintersporttema.

Annons

Det är Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund som står bakom den spännande och lekfulla lilla utställningen ”Sportlov/Sportslöjd” som visas i Jamtlis kafé till och med 21 mars.

– Slöjdare från hela länet har bidragit, berättar Amanda Jönsson, som är en av de utställningsansvariga.

Temat är valt för att det starkt förknippas med Jämtland/Härjedalen och vinterstaden Östersund och för att utställningen visas i sportlovs-tider.

Med återbruksslöjden vill hemslöjdsförbundet visa att slöjd är hållbart ur miljösynpunkt.

– Återbruk kan vara mycket och vi tolkar begreppet ganska brett, säger Amanda Jönsson. Återbruk kan till exempel vara att sticka och virka av restgarner man har hemma eller köper på second hand.

Själv har Amanda bidragit med en nålbunden termosvärmare av garn hon köpt på Kupan.

Under nästa vecka kommer folk från hemslöjdsförbundet att finnas på plats i Jamtlis kafé och ta emot sportlovslediga barn som vill prova på att slöjda.

Mer läsning

Annons