Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporthallen får vänta till valet

Arbetet med en sporthall i Svenstavik fortsätter. Men än kommer det dröja innan företagarna kan ta det första spadtaget på bygget.

I mars 2007 beslutade Svenstaviks företagarförening att aktivt verka för att bygga en sporthall på orten. I samma veva lovade också ICA-handlaren Kurt Johnsson att stödja projektet med 50 000 kronor.

Ett par månader senare tog företagarna ytterligare ett steg för att få till en hall. I oktober 2007 berättade företagarna för LT att de ledsnat på den segdragna kommunala processen och därför bestämt sig för att själva bygga anläggningen och sedan låta kommunen hyra lokalerna.

Tre välkända företagare i Svenstavik började i samma veva samla aktiekapital för att kunna sparka i gång. Totalt blev de lovade drygt en miljon kronor från både lokala och internationella aktörer.

Men sedan dess har det inte hänt så mycket med sporthallsprojektet.

– Det har kommit många andra projekt mellan. Satsningen på Storsjöodjuret till exempel, säger Gunnar Nilsson, ordförande i Svenstaviks företagarförening.

– Vi är en ideell förening och därför har vi inte hur mycket tid som helst att lägga ner på det här, fortsätter han.

Och just nu är det ingen idé för företagarna att ta upp arbetet med bygget av en sporthall. Innan nästa steg tas ska den nya mandatperioden ha inletts, anser Gunnar Nilsson.

– Vi inväntar valresultatet innan vi tar nästa kontakt med kommunen, säger han.