Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadan överskuggade matchen

Idrotten visade sig från sin grymma sida mellan ÖFK och Frej.

Gästernas mittback Hannes Andersson råkade ut för en läskig skada i första halvlek.

– Flera spelare hade svårt att hålla tårarna borta och även jag, säger Frejs tränare Bartosz Grzelak.

Annons

Efter 16 minuter hade ÖFK:s Teto Nogues tagit sig förbi flera försvarare och en målchans såg ut att vara på gång.

Då stannade spelet hastigt upp. Domare Glenn Nyberg blåste av varpå flera spelare vinkade och skrek förtvivlat mot bänksidan.

Frejs mittback Hannes Andersson låg kvar på konstgräset med sin vänstra fot i en onaturlig vinkel.

– Fotleden var helt och hållet ur led. Sedan var det även ett benbrott och skadade ledband, plus något i hälen som de inte riktigt kunde se på sjukhuset, säger Frejs sportchef Mats Claesson.

Efter fem minuters uppehåll med en otäck stämning på Jämtkraft Arena kom spelet igång igen, men många på planen hade svårt att fokusera på spelet.

– Det var en väldigt tung förlust, men allt överskuggas förstås av den hemska skadan. Vi blir förstås väldigt skärrade, flera spelare hade svårt att hålla tårarna borta och även jag, säger Bartosz Grzelak.

Hannes Andersson har tvingats till långa uppehåll från fotbollen tidigare, bland annat efter en svår huvudskada som tvingade honom att sluta i Brommapojkarna.

– Nu väntar operation för Hannes, antingen blir det i Östersund eller i Stockholm. Men jag vill passa på att säga att jag är väldigt tacksam för det fina stöd och supporten vi fått från Östersund under helgen, säger Mats Claesson.

Isaac Shaze i ÖFK visade stor sympati för den skadade Hannes Andersson.

– Det kunde ha hänt vem som helst och jag tycker väldigt synd om honom. När jag ber så kommer jag att ha med honom i min bön. Med Guds hjälp hoppas jag att han kan komma tillbaka på ett starkt sätt.

Mer läsning

Annons