Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandström till sjukhus efter provlopp

/

Amatörtränaren Harald Sandström fick åka ambulans efter en olycka vid dagens provlopp på Östersundstravet.

Hans ekipage körde in i en kon som skulle stänga av innerspåret.

– Det var som att köra på en sten, säger han.

Annons

Harald Sandströms ekipage hade hamnat längst bak i provloppet.
Då var olyckan framme. Ekipaget började kränga och körde in i en av de tunga koner som användes för att stänga av och spara på innerspåret.

– Jag retade mig på dem redan när jag vände upp. Jag förstår att man vill spara på innerspåret, men kanske inte när det är provlopp, säger Harald Sandström.

– Om det är koner på banan brukar de vara i plast, så att det inte gör någonting om någon skulle köra på dem. Det här var några helt andra koner, mycket tyngre.

Harald Sandström slungades ur sulkyn och fick åka ambulans till sjukhuset. Några spruckna revben gör att han blir borta ett tag från travbanan. Det kunde ha gått ännu värre om inte hjälmen tagit mycket av smällen.

Han menar att det är viktigt för säkerheten att det inte finns några hinder till vänster.

– Man ska ju ha möjligheten att köra innanför i fall hästen skulle skena eller något annat händer. Dessutom är det unga orutinerade hästar i provloppen, som inte alltid är lätta att hantera.

Travbanechefen Jan Quicklund beklagar det inträffade.

– Det var jätteolyckliga omständigheter, säger han.

– Vi har använt oss av koner under jättelång tid, för att markera när vi inte vill att de aktiva ska använda sig av spår ett. Men när något sådant här inträffar måste vi förstås kolla över om vi kan göra på något annat sätt.

Jan Quicklund förnekar att olyckan skulle ha att göra med besparingskraven som riktats mot anläggningen.

– Nej, konerna har inget att göra med ekonomin. Anläggningsgruppen har fått besparingar, men det är mot den budget som gäller för hela anläggningen. Den besparingen har inget med bankroppen att göra.

Mer läsning

Annons