Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundstravet lockar med chartrat flygplan

/

Östersundstravet chartrar ett eget flygplan för att locka toppkuskarna till Jämtlands Stora Pris.

– Det är ganska smart av Östersund, säger Erik Adielsson.

Annons

Östersundstravets vd Jan Quicklund berättar om det senaste draget att locka toppkuskarna till Östersund när trippeltravet med Jämtlands Stora Pris avgörs om ungefär en och en halv vecka.

– Transporten är det besvärliga för oss, de aktiva säger att det inte finns några transporter. Så just nu skissar vi på ett upplägg att få någon slags transport för vissa av de aktiva, säger Jan Quicklund.

Flera av toppkuskarna kommer att starta under söndagens storlopp i Köpenhamn och har då svårt att även klämma in en resa till Östersund på lördagen. Östersundstravets plan just nu är att ett chartrat flygplan, med plats för upp till tolv personer, ska ta kuskarna upp till Östersund och hem igen under lördagen.

– Jag tror att vi kan lösa det här och för rimliga pengar. Problem är till för att lösas.

Solvalla-tränaren och kusken Erik Adielsson är förstås positiv till en sådan lösning eftersom han annars är mycket tveksam till en resa till Östersund.

– Det är väl olika var smärtgränsen går, men är det mer än 120 mil på en dag är det inte optimalt att köra bil. Det klart det skulle vara en väldig fördel för kuskar och tränare med ett flygplan, säger Erik Adielsson.

Om det blir aktuellt med ett chartrat plan, kommer du till Östersund då?

– Om det går ett flyg fram och tillbaka så ser det ut som jag åker.

Vilka hästar kan bli aktuella?

– Det är för tidigt att spekulera i, men jag hoppas verkligen jag har någon i Jämtlands Stora Pris.

Ett chartrat flygplan, är det vanligt för er kuskar?

– Det händer ofta till stora tävlingar. Det är en smart marknadsgrej av Östersund, troligtvis är det någon i Östersund som ska köra i Köpenhamn på söndag och det är dåligt med inrikesflyg på lördagar. Det underlättar att locka dit kuskar och tränare.

Quicklund och sportchefen Rolf Johnsson var som så många gånger förr på plats på Solvalla under helgens Elitloppsfest. Duons uppdrag var bland annat att lägga ut krokar och marknadsföra Östersunds egna travfest 7–9 juni med Jämtlands Stora Pris och 750 000 kronor i första pris.

Än så länge är det bara spekulationer, men Quicklund fick en del antydningar om att Micro Mesh tar en tur upp till Östersund liksom Lutfi Kolgjini, Björn Goop och Global Investment samt Noras Bean, Prince Tagg, Yarrah Boko och Santiy. En som är klar är Per Lennartssons Alvena Pele.

– Jag tycker det ser förvånansvärt positivt ut, men det innebär inte att de står på listan när de dras ut på söndag. Vi har en lista på 20–25 namn som vi ska fortsätta bearbeta.

K ommer Iceland och försvarar titeln?

– Tarzan (Stefan Melander) aviserar att han är på gång och då är det väl Iceland eller Oracle.

Mer läsning

Annons