Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ope och IFK vann jämna matcher

IFK Östersund toppar fortsatt herrfyran efter ny seger i kväll.

Annons

herrfyran

Ope–ÖFK Ungdom 2–1 (0–1)

Mål Ope: Daniel Andersson, Per Magnusson. ÖFK: Kyle MacAulay.

I blåsten på Torvallen var det svårspelat och jämnt mellan Ope och ÖFK. Hemmalaget lyckades vända på steken i andra halvlek och vann på ett distansskott från Per Magnusson.

– Hade jag tränat ÖFK hade jag säkert tyckt att vi var värda minst en poäng, för ÖFK gjorde en bra match. Men vi ber aldrig om ursäkt för en seger, säger Örjan Olofsson i hemmalaget, mycket nöjd med vändningen.

Plus till Klas Gustavsson och Per Magnusson i Ope. Målskytten Kyle MacAulay märktes mest hos gästerna.

Stugun–Myssjö/Oviken 7–1 (4–1)

Mål, Stugun: Nils Jonsson 2, Per Andersson 2, Olle Andersson, Lars Stugård, Robin Fagerberg. M/O: Kim Karlsson.

– Jag hade svårt att hitta ord i paus, för vi var stundtals riktigt dåliga i första halvlek, säger hemmatränaren Thomas Falkensson.

Då stod det ändå 4–1, men inställningen var inte på topp i Stugun. Gästerna tog ledningen och spelade modigt i första halvlek. Stuguns tyngd och ork gav dock utslag över 90 minuter och M/O mjuknade i takt med att målen föll.

– Myssjö ska ändå ha en eloge för att de försökte och ville spela. Vi trodde att det här skulle gå lite för enkelt.

Stuguns plusspelare vi hittar i de bakre leden, närmare bestämt målvakten Tommy Hansson och backen Mikael Östling. M/O:s målskytt Kim Karlsson var en av de som kämpade allra bäst.

Tandsbyn–IFK Östersund 0–1 (0–0)

Mål: Jonas Lundqvist.

Tandsbyn stod och sov direkt på avspark i andra halvlek och lät IFK göra ett lite väl billigt mål. Det blev också matchens enda mål.

– Det är ändå en jämn match. Vi jagar på i andra halvlek men det är svårt att komma till några riktigt vassa chanser. Jag tyckte att vi skulle ha haft en straff och det var väl det närmaste vi kom, säger Niklas Nilsson i Tandsbyn.

IFK:s forward Isse Strömstedt visade fina kvaliteter genom hela matchen även om han för en gångs skull blev mållös. I Tandsbyn blir det plus för Erik Danielsson.

Mer läsning

Annons