Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖDFF vann segt derby

/
  • Sara Arvidsson och kompisar i Ope taggade upp sig i andra halvlek och höll jämna steg med seriefavoriten.
  • – Alltid besviken efter en förlust och det är jag idag också. Samtidigt är jag förbaskad på mig själv att jag inte från matchstart lyckades få tjejerna att förstå hur bra de kan vara när de är bra, det tycker jag att de visade i andra halvlek, sa Opetränaren Jimmy Anjevall.
  • Sunnisa Daennabua hade en del problem att forcera Opes försvar.

Bra med folk på läktarna. Men dålig underhållning på plan när storasyster ÖDFF besegrade lillasyster Ope med 2-0.

– Vi rullade runt bra i första halvlek men i andra tappade vi allt, konstaterade ÖDFF-tränaren John-Rune Wikén.

Annons

ÖDFF:s mittfältare Sandra Nilsson var en av få ljusglimtar på Arenan den här vädermässigt minst sagt griniga torsdagen.

Det var tämligen rättvist att löpstarka och hårt jobbande Sandra noterades för båda målen.

1–0 i den fjärde minuten kom efter en genomskärare i djupled. Sandra löpte sig helt ren strax utanför målområdet och skickade in bollen via insidan av stolpen bakom Maja Öst i Opes mål.

2–0 nio minuter senare dök upp efter försvarstabbe i Opes backlinje: Plötsligt blev Sandra helt ren mitt i finaste skottsektorn och tryckte på nytt dit bollen i Östs högra burgavel.

– Vad ska jag säga? Det var bra framspel och jag hade turen att sätta dit bollarna, sa en lite blygsam Sandra som gav sig själv och lagkompisarna plusbetyg för den första halvleken och tummen ner för den andra hälften.

Och tränare Wikén var inne på samma resonemang.

– I halvtid pratade vi om att vi skulle fortsätta ha tålamod och hålla bollen inom laget. Men tyvärr tappade vi fokus samtidigt som Ope blev klart aggressivare i sitt spel och då blev det precis tvärtom. Men andra halvlek har vi redan glömt, sa ÖDFF-tränaren med ett segerleende.

För Opes del hägrar fortfarande drömmen om att spräcka nollan. Och tränaren Jimmy Anjevall var besviken på sig själv.

– Alltid besviken efter en förlust och det är jag idag också. Samtidigt är jag förbaskad på mig själv att jag inte från matchstart lyckades få tjejerna att förstå hur bra de kan vara när de är bra, det tycker jag att de visade i andra halvlek.

– Men tyvärr trodde vi inte tillräckligt mycket på oss själva under de första 20 minuterna och då har man plötsligt två noll i baken och en rejäl uppförsbacke, sa Anjevall.

Men han hittade också något positivt att plocka med sig inför den fortsatta jakten på ett förlösande mål.

– Vi låter det inte bara rasa efter 2–0 utan jobbar oss in i matchen och gör en jämn andra halvlek. Vi har ett par riktigt bra målchanser där jag gärna sett att tjejerna fått göra mål så att vi löser den där spärren att vi inte spräckt nollan.

Mer läsning

Annons