Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitchell tvingas lämna Norrköping

/
  • Andrew Mitchell i orange mot Johnell Smith i Södertälje under finalserien. Bara dagar efter SM-guldet står det klart att Mitchell får sparken från Norrköping.

Förre Jämtlandsspelaren Andrew Mitchell tvingas lämna guldlaget Norrköping.

Anledningen är att han enligt klubben har förhörts som misstänkt i ett misshandelsfall.

Annons

Norrköping Dolphins berättar på sin hemsida att Mitchell inte kommer att få något nytt kontrakt.

Anledningen är att den 33-årige guarden – som var SM-finalens mest omskrivna spelare, både för sina matchvinnande egenskaper och för två diskvalificerande fouls – förhörts av polisen.

Enligt klubben är Mitchell misstänkt att ha varit inblandad i ett misshandelsfall på Valborgsmässoafton – dagen efter laget vunnit guldet i Täljehallen.

– Det är inte första gången Mitchell trasslat till det för sig. Vi vet att han tidigare dömts för misshandel. Och nu ser det ut att vara det dags igen. Det är inget vi kan ignorera, så nu är Andrew Mitchells tid i Dolphins definitivt över, säger klubbens ordförande Kaj Krantz på dolphins.se.

Andrew Mitchell har de senaste åren omgärdats av en mängd skandaler. 2006, efter ett bråk med några krogvakter i Luleå, dömdes han till 7 000 kronor i böter för våldsamt motstånd.

För ett år sedan dömdes han för misshandel av en ung kvinna och fick 5 450 kronor i skadestånd och 50 timmars samhällstjänst.

Mer läsning

Annons