Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martinsson gjorde det omöjliga

/
  • Strömsundsskytten Emil Martinsson tog guld i skytte-VM i spanska Granada.

Emil Martinsson hämtade in ett stort underläge när han vann VM-guld i 10 meter running target regelbundna lopp.

Annons

Efter den första dagens 286 poäng i de långsamma loppen låg Emil Martinsson långt efter i running target regelbundna lopp på 10 m. Men i de snabba loppen i dag visade han sin styrka.

Snabbskyttet passar honom väl och med 292 poäng i serien, totalt 578, låg han på en poäng som brukar räcka till medaljmatch i de flesta internationella mästerskap. Och det gjorde det även i dag.

– Jag tänkte att det bara var att skjuta på idag, och det gjorde jag utan att fundera på resultat och vad det skulle kunna räcka till. Jag hade inga förhoppningar om medaljmatch varken i morse eller i går kväll, jag ville bara avsluta utan att gå till skamvrån. Men poäng över 290 i snabben brukar stå sig ganska skapligt, och totalt 578 var den poäng jag tänkte skjuta när kom hit, så poängplanen höll, säger Martinsson, som bor i Strömsund men tävlar för Osby, i ett pressmeddelande.

I semifinalen ställdes han mot ungraren Laszlo Boros. Den tog Emil hem med 6–1 i poäng (som fås för bästa skott).

I finalmatchen ställdes han mot kinesen Zhai Yujia, som vann de blandade loppen i förrgår. Med lite tur – till exempel att vinna en poäng på 9,9-resultat för att kinesen skjuter 8,6 – kopplade Martinsson greppet snabbt och han vann slutligen med 6–2.

– Det känns bra, nu är jag nöjd. Nu har jag gjort det jag kom hit för att göra - vinna guld.

Mer läsning

Annons