Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagsgodis istället för fredagsmys för Jämtland dam

/
  • Det blir varken fredagsfika eller fredagstårta för Jämtlands damlag i årets division 1.

Lördagsgodis istället för fredagsmys.

Det är konceptet när Jämtland Baskets damlag spelar hemmamatcher i årets division 1.

Annons

Herrarnas basketligan har i många år haft tisdagar och fredagar som normala speldagar, medan Damligan mestadels använder sig av helger.

På division 1-nivå handlar det nästan uteslutande om spel på helger, något som också kommer att gälla för Jämtland dam i årets division 1 norra.

Därmed blir det alltså inget fredagsmys i Östersunds Sporthall i år, hellre då lördagsgodis. Av Jämtlands totalt 22 grundseriematcher kommer 13 att spelas på lördagar.

Lördag blir även den vanligaste dagen för hemmamatcherna. Nio av de elva matcherna kommer att avgöras på lördagar.

Jämtland inleder med tre raka hemmamatcher i höst. Premiären spelas mot Fryshuset BG, lördag 22 september.

Därefter följer ytterligare två matcher i Tegeltemplet; mot Luleå BG och mot Luleå Stars.

Årets norretta innehåller åtta lag från Stockholm och Uppsala samt fyra från Norrland; två från Luleå, dessutom Sundsvall och Jämtland.

Svenska Basketbollförbundets tävlingskommitté – som administrerar serien – har också gått Jämtland till mötes när det gäller önskemål om serieupplägg.

Det betyder att Östersundsklubben får maximalt en match på hemmaplan per helg, men i gengäld fyra dubbelmöten på bortaplan.

– Vi har begärt och fått dubbelmöten då vi reser till Stockholm och Luleå. Dubbelmöten är tuffa då det inte finns tid till återhämtning, men å andra sidan vinner vi tid. Nu kan vi träna istället för att sitta på tåg eller bus, skriver Jämtland på sin hemsida.

Mer läsning

Annons