Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommentarer om Armstrongs erkännande

Annons

– Lance Armstrong levde i sin egna fruktansvärda värld. Han har ingen moral och är en avskyvärd människa. Det tråkiga är att det fanns rena åkare som blev bestulna av Lance på sitt uppehälle och sina karriärer, som förmodligen inte kommer att få upprättelse på något sätt genom det här.

(Nicole Cook, brittisk OS-guldvinnare i cykel i Peking 2008)

– Jag tycker att det är en stor skam för sporten att ha en sådan idrottare. Han lurade sporten. Han lurade många människor världen över med sin karriär, med sin livshistoria. Det är helt enkelt inte rätt sätt att vara framgångsrik. Så jag tycker att han borde få lida för sina lögner under alla dessa år.

(Novak Djokovic, världsetta i tennis)

"Vill knappt läsa om Lance erkännande. Det blir sådan bitter smak i munnen. Skrämmande hur långt man kan dra en lögn".

(alpinstjärnan Anja Pärson på Twitter)

"Lance Armstrong ersätter just nu Ben Johnson som världens mest kända dopningsfuskare".

(norska spjutkastaren Andreas Thorkildsen på Twitter)

– Armstrongs erkännande förlåter inte den skada han har orsakat cykelsporten. Det är avbön han vill göra för att rentvå sig själv, men skadan är redan skedd och han kommer bli betraktad som fuskare.

(Bernt Johansson, OS-guldmedaljör i Montreal 1976, till P4 Skaraborg)

– Ett problem kvarstår – det faktum att han aldrig testats positivt trots en jädra massa kontroller. Problemet blir ännu tydligare nu när han erkänt.

(Glenn Magnusson, avgående förbundskapten som kört för samma stall som Armstrong, till TT)

– Det finns en chans att cykelsporten kan få bort dopningen, precis som det blev för friidrotten när Ben Johnson åkte fast i Seoul 1988. Men jag är rädd för att det inte blir så. Dopningen inom cykelsporten är så djupt rotad.

(Arne Ljungqvist, vice ordförande i antidopningsbyrån Wada, till TT)

– Vi måste komma ihåg att det är en man, en del av sporten, inte hela sporten. Majoriteten av cyklisterna, den stora majoriteten av cyklisterna, är rena.

(britten Christ Hoy, sexfaldig OS-guldmedaljör i bancykel)

Mer läsning

Annons