Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudlöst Jämtland föll tungt

/

Den tänkta derbyfesten blev ett magplask för Jämtland. Ett på alla plan hetare Sundsvall vann med 106–78 och Jämtlandsspelarna får hoppas på att det här var säsongens bottennapp.

– Vi tappar huvudet fullständigt, säger coach Dennis Aulander.

Annons

Det var match i ungefär 23-24 minuter mellan Sundsvall Dragons och Jämtland Basket. Efter en i stort sett helt jämn förstaperiod började raset för Jämtland i slutet på andraperioden. I stället för att gå till halvtidsvila med tre-fyra poängs underläge blev det tio, 37–47.

– Vi kände ändå i halvtid att vi fortfarande var med i matchen, säger Jämtlandsforwarden Johan Rönström.

Men tio poängs underläge blev snabbt 18, 45–63 och efter bara tre och en halv minut av tredjeperioden tappade Jämtlandscentern Boakai Lalugba, fram till dess lagets bästa spelare, fattningen totalt. En offensiv foul, följdes av en teknisk, och en till ...

– Jag blev frustrerad. Det var ett dåligt tillfälle att ta tekniska foul. Det är inte acceptabelt och jag har bett mina lagkamrater om ursäkt, säger Boakai Lalugba.

Dennis Aulander hade ingen direkt uppfattning om situationen.

– Jag såg det inte. Helt plötsligt stod de där och fick skjuta fyra straffkast. Det som händer är oförsvarbart. Men vi förlorar som ett lag och vi vinner som ett lag. Alla gör misstag och Boakai har bett om ursäkt. Men det är inte där vi förlorar matchen, så bra var Sundsvall.

Jo, visst var det så. Denna kväll hade Jämtland inget att sätta emot. Sundsvalls ledning bara växte och var som mest uppe i 33 poäng, 104–71 i slutet av fjärde perioden.

– Jag har hela tiden hävdat att det är mitt ansvar, men ibland är det skönt att få hjälp av spelarna. Vi tappar huvudet och det är oacceptabelt, men jag har ansvaret. Våra ambitioner var att vara med i matchen i 40 minuter, nu blev det bara 22–24, säger Dennis Aulander.

På fredag väntar en svår hemmamatch för Jämtland. För motståndet står Borås, som åkte på sin första förlust för säsongen borta mot Norrköping samtidigt som Jämtland blev utspelat i Sundsvall.

– Det är bara att gå tillbaka till träningshallen och se till att vara redo för match på fredag. En förlust är alltid en förlust oavsett hur stor den är och vi måste skaka av oss den här. Vi måste hålla huvudet i matchen, fortsätta kämpa och inte låta den rinna iväg som i dag, säger Boakai Lalugba.

Om Jämtland ska glädjas över något den här kvällen är det möjligen att det kan ha varit säsongens bottennapp redan nu.

– Det vore bra att ha det gjort, säger Johan Rönström.

Mer läsning

Annons