Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta möten mot Vasalund

Ofta har det blivit laddade matcher när ÖFK och Vasalund mötts i norrettan. Här är ett axplock:

Annons

• sågningen

Johan Wickner, Vasalunds huvudtränare i dag, fanns med i ledarstaben även när lagen möttes våren 2007. Då var ÖFK ett defensivt inriktat lag och fick ett par rejäla kängor av Wickner: "I går övade vi på hur det skulle se ut när vi mötte Östersund. Vi satte upp 10 koner i ena straffområdet och så tränade vi anfall", var en av glosorna som gick i tryck. Inför höstmötet hade både Wickner och ÖFK-tränaren Stefan Regebro fått lämna sina poster.

• vändningen

Hösten 2007 tog Neil McDonald över som huvudtränare i ÖFK efter Regebro. Då genomförde ÖFK en av de tyngsta poängstölder vi sett på Arenan. Laget var utspelat, låg under med 1–2 mot Vasalund och hade dessutom fått spelmotorn Daryl Smylie utvisad. Då vände Paul Shields och Alan Al-kadhi på steken med två mål sista fem minuterna. Segern blev början till en klassisk höstspurt som ordnade nytt kontrakt.

• slagsmålet

Redan hösten 2007, när ÖFK vände till seger, blev det tumult i spelargången efter matchen. I mötet året därpå blev det ännu värre. Nästan alla spelare och även några ledare var inblandade i en större dispyt i spelartunneln på Arenan. Hetlevrade Lee Makel var i händelsernas centrum, liksom Paul Shields som berättade för lokalmedia om hur han blev sparkad i magen av Vasalundsspelare.

• degraderingen

När ÖFK fick lämna norrettan 2010 var det just Vasalund som sparkade ut laget inför storpublik i Östersund. Jämtarna spelade krampaktigt och många minns ännu i dag att ÖFK spelade fram till gästernas segermål. Det spelade till slut mindre roll då ÖFK var piskat att vinna matchen, men inte ledde en enda sekund mot ett för dagen klart bättre Vasalund.

• ordkriget

I våras spelade lagen 2–2 på Skytteholm i en jämn fight. Ordkriget efteråt skapade de största rubrikerna. "Det är mer en främlingslegion än en inhemsk satsning. Det blir festligare ur fotbollssynvinkel men för den egna utbildningen och talangutvecklingen är det inte positivt", sa Vasalundstränaren Johan Wickner om motståndet. Kontringen från ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg lät inte vänta på sig. "Det var fruktansvärt respektlöst sagt av honom. Vasalund har som vanligt bra spelare men sämre ledare", svarade Kindberg med.

Hur kommer vi att minnas lördagens match?

Annons