Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgens matchnotiser

Frösön utklassade ÖFK i herrfyran och Sveg hemmavann mot M/O i damtrean.

Annons

herrfyran

Frösön–ÖFK U 7–0 (3–0)

Mål: Fredrik Löfgren 3, Lars Sunnfors 2, Johan Viklund, Richard Hamner.

Stora siffror för Frösön på Lövstadagen. Efter att ÖFK dök upp i en farlig chans redan i första minuten tog hemmalaget greppet och vid 3–0 kändes matchen avgjord.

– En stabil insats där inte minst vår defensiv är väldigt bra. Vi är också effektiva framåt, menar Fredrik Gregorsson, nöjd Frösötränare.

Individuella plus till hattrick-skytten Fredrik Löfgren samt ytterbackarna Mathias Björch och Johan Viklund. Flera ÖFK:are var pigga trots siffrorna, vi lyfter fram mittfältaren Christoffer Gärdin som tyvärr fick gå av med en skada i andra halvlek.

damtrean

Sveg–Myssjö/Oviken 1–0 (1–0)

Mål, Sveg: Camilla Larsson (straff)

Det blev ett ställningskrig med få matcher mellan två väldigt jämna lag.

– Det var en rätt bra match ändå, publiken kanske skulle ha velat lite mer målchanser, säger Svegs tränare Åke Larsson.

Matchens enda mål kom på straff från Camilla Larsson, efter att densamma blivit neddragen i straffområdet.

– Vi får vara nöjda tre poäng, vi har haft lite flyt och kanske inte förtjänat alla de poängen vi tagit. Men det är ju en styrka att vinna matcherna när dom är jämna, säger Åke.

I Sveg stod hela laget för en solid kämpainsats, där många spelade halvskadade, medan Inga-Lill Zachrisson var Myssjös främsta spelare.

ÖDFF 2/IFK Östersund–Järpen 12–1 (6–0)

Mål, ÖDFF: Isabell Prestberg 3, Karin Jonasson 3, Elin Nilsson 2, Karolina Heidenborn 2, Pernila Nilsson, Åsa Perman. Järpen: Selma Louise Boberg.

ÖDFF/IFK fick verkligen spelet att stämma till fullo när i hemmamötet mot Järpen.

– Det är spel på en planhalva, men jag tycker Järpen ändå gör det bra. Dom faller inte ur ramen utan kämpar på, säger hemmatränaren Göran Malmberg. Trots stor ledning i halvtid så slog inte ÖDFF/IFK av på taktpinnen utan fortsatte som tidigare.

– Det var jätteroligt, vi rullar boll och försöker verkligen spela boll. En gedigen laginsats, det är lätt hänt att när man är så pass överlägsen att man slår av och vill börja göra sin grej, säger Malmberg.

Hela hemmalaget ska ha beröm för sin laginsats, samtidigt som Jenny Tandberg, Angelica Eriksson och Hanna Olander var bortalagets främsta spelare.

Mer läsning

Annons