Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Tour de ski till Offerdalspropagandan

/

Östersundaren Anton Lindblad inledde året med Tor de Ski och fortsatte med Offerdalspropagandan.

– Det är ju lite kontraster men den är en viss charm med en sådan här tävling. Dessutom fick jag vinna en tävling och det är man inte bortskämd med, sa en glad Lindblad efter segern i Offerdalspropagandan.

Annons

Allt fler åker skidor på längden i länet och det visar sig i de lokala startlistorna.

När Offerdalspropagandan avgjordes i lördags var det åkare i alla klasser som fanns med. Sammanlagt fanns 240 skidåkare på plats, från Föllingens Alva Krylén i D8 till Sollefteås Anton Lindblad i seniorklassen.

Lindblad, som bytte klubb från Östersunds SK till Sollefteå SK inför säsongen, hade inga problem att vinna det klassiska loppet i Änge som avgjorde med trea varv på en 3-kilometersslinga.

– Det var en kul tävling och det var ganska tajt i början. Men det är en lätt bana så det är inte konstigt att det inte blir några större marginaler. Det känns i alla fall bra att tävla igen efter tour de ski och nu hoppas jag på ett bra SM. Något VM har jag dock inte funderat på. Det stora målsättningen är att ta sig till OS nästa år, sa Anton Lindblad.

Även i damernas seniorklass blev det seger en östersundare som tävlar för Sollefteå SK. Elin Mohlin vann närmast före hemmatjejen Evelina Bångman.

– Det var skönt att känna att kroppen fungerar nu när det börjar närma sig U23-VM. Jag siktar högt där och hoppas på en medalj, sa Elin Mohlin

En av favoriterna, Lisa Svensson från Åsarna, kom hem från Kina i måndags där hon vann den kinesiska tour de ski.

– Jag hade en slitig dag och inte återhämtat mig riktigt efter att ha tävlat i Kina. Det blev sju lopp på elva dagar. Jag var med i den här tävlingen för att få en lite längre tävling inför SM, sa Lisa Svensson som slutade femma.

En av de gladaste i målfållan var hemmatjejen Emma Söderberg som var allra snabbast och de tre kilometerna i klassen D14.

– Det var min första seger i år och det var förstås jättekul. Nu hoppas jag att mina resultat i vinter ska räcka till en plats i Kalle Anka-tävlingarna, sa Emma Söderberg.

För 8-åriga Alva Krylén från Föllinge var det den allra första tävlingen någonsin som hon åkte. Hon var riktigt nöjd med sitt lopp.

– Ja, det var roligt, sa Alva.

Ska du tävla igen?

– Nej, inte i dag. Kanske en annan gång.

Mer läsning

Annons