Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuse tog V75-dubbel

/

Mattas Djuse från Brunflo hade en fantastisk kväll i Boden.
Den slutade med två segrar inom V75.
– Det är det största som hänt mig, säger Djuse.

Annons

Mattias Djuse som är lärling hos solvallatränaren Anna Forsell tog sin allra första dubbelseger på V75 med Vendome och Ulm Karsk. Båda hästarna tränas av Forssell och segerrecepten var ledning från start till mål.

– Båda hästarna var jättefina och då blir det ju inte så svårt. Vendome var jag rätt säker på att jag skulle hålla ledningen med. Men jag visste inte hur det skulle gå med Ulm Karsk från spår åtta, Men han tog i så enormt när bilen släppte så då lättade jag lite på tömmarna, säger Djuse och skrattar.

Anna Forssell är landets bästa kvinnliga proffstränare. Förra året körde hon in 4,5 miljoner kronor. I år har det blivit 2,5 miljoner kronor när halva året är kvar.

– Hon är en duktig tränare och får in fler och fler fina hästar. Det är förstås väldigt roligt att jag får så många chanser att köra hästarna. Särskilt att jag får chansen i V75, säger Mattias Djuse.

För tre veckor sedan vann Nahar och Robert Bergh Elitloppet. På lördagskvällen fortsatte segerraden för NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedins topphäst.

– Han ägde banan i kväll, sade Robert Bergh efter vinsten i Norrbottens Stora Pris.

Bröderna Sedin var inte på plats i Boden, men däremot pappa Tommy.

– Det här med trav är mer nervöst än att se grabbarna spela hockey i Vancouver. Nahar äger vi tillsammans i familjen och det har ju varit en helt otrolig månad, sade Tommy Sedin i vinnarcirkeln.

Förstapriset var en miljon kronor och Nahar har därmed tjänat 4,6 miljoner kronor på de fyra senaste starterna.

– Nahar kändes precis lika bra som när han vann Elitloppet. Han bara ägde banan och vilket otroligt steg han har. Jag körde provstarter tillsammans med ett par andra hästar som räknas som en av de snabbaste, men Nahar bara lunkade obehindrat bredvid, sade Bergh.

Efter en formtopp (Elitloppet) brukar hästar ibland tappa formen. Men inte Nahar.

– Det är ju grymt att han kan kännas så bra, precis lika bra som i Elitloppet. Det var ju extremt skitig bana i kväll och det har han haft problem med tidigare. Men Nahar grejar det nu också och det kändes härligt när han kom fram utvändigt ledaren (Iceland) med 500 meter kvar.

Redan med 400 meter kvar kopplade Nahar greppet, men bakom följde stallkamraten You Bet Hornline på pigga ben. I sulkyn Robert Berghs son Nicklas Westerholm.

– Jättekul med en dubbelseger. Jag såg "Nicke" komma fram invändigt på upploppet, men Nahar svarade rätt så säkert.

Bergh hade en fantastisk kväll i Boden. Han vann V75-7 med Le Mat och körde in över 1,7 miljoner kronor.

Sanity, körd av Johnny Takter, avslutade bra som trea och är tillbaka i eliten.

Det var rena favoritparaden på V75 och sju rätt gav endast 80 kronor. Lägsta utdelningen någonsin. Ingen utdelning på varken sex eller fem rätt vilket innebär dubbel jackpot till Kalmars midsommartävlingar.

Mer läsning

Annons