Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahl och Hörnfeldt på pallen

/
  • Breddemonstration från Jämtland Härjedalen, Åsarna etta och hgögst upp på pallen i lagtävlingen för H19-209 och ÖSK på silverplatsen. Fr. v. Erik Strindlund, Rasmus Hörnfeldt, Nils Persson, ÖSK samt Emil Svensson, Jens Burman och Victor Hallqvist Åsarna. Tredje lag är hemmaklubben Hägglunds med den individuelle mästaren i sitt lag.
  • Ida Dahl, Östersunds SK, var jätteglad över sin andra silvermedalj i Junior-SM på skidor.

Östersunds fina förvärv från Sya i Östergötland, Ida Dahl, och klubbkompisen Rasmus Hörnfeldt tog länets enda individuella medaljer när skiathlon stod på programmet vid Junior-SM i Örnsköldsvik.

Annons

Åsarna och Östersund vann dubbelt i lagtävlingarna för H 19-20 och Åsarna dessutom tog silver i H 17-18 kan man tala om bredd. Laginsatserna visar att det finns goda förutsättningar inför söndagens stafetter där Östersund är titelförsvarare på herrsidan, men saknar fjolårets fyrfaldige vinnare Carl Quicklund som blivit senior. Östersund och Åsarna kommer säkert att bli med i medaljstriden.

Det gäller även Östersund på damsidan där en bra 16-åring får förstärka Ida Dahl och Maria Jonasson, tvåa och sjua i yngre klassens skiathlon. Klubben har alltså ett framtidlag. Umeå är damfavorit.

Ida kom alltså tvåa i D 17-18. Där Rebecca Öhrn, Vilhelmina vann sitt andra JSM-tecken. Maria Jonasson låg bra till för medalj, men tröttnade i en tung backe.

Bra till för att till och med slåss om segern låg Rasmus Hörnfeldt, Östersund, som kämpade mot hemmaåkaren Simon Lagesson om segern, men som tröttnade på sista kilometern och fick nöja sig med brons.

Det var gott om jämtar i den klassens tolv i topp med Elias Alvebro, Häggenås sjua, Jens Burman, Åsarna åtta, Håkan Emilsson, Offerdal elva och Victor Hallqvist, Åsarna tolva.

I den yngre gruppen var Edvard Sundman, Åsarna åtta och Torben Svensson, Järpen tia. Marcus Fredriksson, Lycksele tog tredje raka titeln i detta JSM.

Äldre damjuniorklassen är länets svagaste. Bäst än en gång var Hedes skidskytt Marika Backman, som kom på 10:e plats. Sara Hallqvist, Åsarna blev 15:e.

Mer läsning

Annons