Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bromée blir en maktfaktor – invald i förbundsstyrelsen

/

Anders Bromée har hastigt och lustigt blivit en maktfaktor i svensk cykel.

Östersundaren har valts in i Svenska Cykelförbundets

styrelse – som vice ordförande.

Annons

Bromée är en av männen bakom "cykelundret" i Jämtland. Det är han som dragit igång succéloppet Tour of Jamtland och det är han som varit drivande i nystarten av Östersunds Cykelklubb.

– Numera är jag inte längre med i styrelsen i ÖCK. Eftersom jag blev invald i förbundsstyrelsen tycker jag att det får räcka med det, menar Anders.

När förbundet höll årsmöte i mars skrevs historia. För första gången någonsin valdes en jämte in på en av högsta posterna.

Det var dessutom ingen länsklubb som nominerade Bromée, utan Falköpings CK.

Det roliga med det hela var att östersundaren inte bara blev invald i styrelsen, han fick även en riktig förtroendepost.

När styrelsen hade konstituerat sig var Bromée vice ordförande och ordförande för marknadssidan.

Du är plötsligt en maktfaktor i svensk cykel!

– Ha, ha! Ja, kanske det. Det ska i alla fall bli jättespännande att se vad man kan göra. Svensk cykel har vuxit. Vi har fler utövare och nu börjar vi även få sponsorer.

Kommer du i din roll att kunna påverka även för jämtländsk cykelsport?

– Nej, jag kan inte ha det som ett särintresse och gynna oss, men det är alltid bra att ha kontakter.

Som styrelseledamot och framförallt vice ordförande blir Anders Bromée en av spjutspetsarna i svensk cykel. En normal del i uppdraget är att representera Sverige på OS, VM och EM, men också på andra större internationella tävlingar.

– Vi värnar om alla grenar inom cykel, även downhill. När det ska tävlas i Åre i sommar kommer jag förstås att vara där eftersom jag bor så nära.

Det nya uppdraget innebär inte att Bromée släpper sin "kelgris", Tour of Jamtland, vars satsing kvartstår och kanske blir årets upplaga den bästa hittills. Fler utländska lag kan vara på ingång, liksom fler svenska toppcyklister.

Mer läsning

Annons