Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Att vinna Storsjöcupen är en dröm"

/
  • Marika Rande har spelat med sitt Frösön sedan hon var sju år gammal. Att spela Storsjöcupen är för henne årets höjdpunkt, att vinna är en dröm.
  • Frösöns F16–lag firar efter det avgörande målet mot svåra motståndaren Buvik IL i andra gruppspelsmatchen. Matchen slutade 2–1.

Förra året vann Frösö IF i klassen F15. Om man vill hårdra det gör det dem till årets guldfavoriter i äldsta klassen. Marika Rande, som är lagkapten, berättar om drömmar, mål och receptet på framgång.

Annons

Samma gäng som förra året tog hem guldet i F15–klassen, ställer upp för sista gången i den äldsta klassen i år.

Efter att ha vunnit sina två första matcher mot svåra konkurrenter som Nessegutten (förra årets finalmotståndare) och Buvik (på pappret den svåraste motståndaren), kan man väl konstatera att Frösö IF är på rätt väg.

– Vi ser oss inte som favoriter, säger Marika Rande, lagkapten i Frösön.

Enligt henne är varje match lika viktig, och det kan vara ett recept på framgång.

Några som kan komma att utmana Frösön i jakten på guldet är Hammarbys F16-lag. Marika berättar om förra årets Storsjöcup, då hon hade hört att det snackats i stockholmslaget om att Frösön inte skulle vara något svårt motstånd. Hammarby blev utslaget av Steinkjer i kvartsfinalen, som Frösön sedan vann mot i semifinalen. Ännu har de alltså inte mötts, men möjligheten finns i årets slutspel. Blir det så, är det antagligen en sevärd match.

Marika om att spela Storsjöcupen:

– Det har alltid varit en dröm att vinna. Det känns viktigare än serien och var otroligt kul förra året. Därför ger vi såklart allt i årets cup som blir vår sista.

Frösöns tjejer födda –96 återfinns till vardags i en serie för ett år äldre spelare. De ser det som en bra utveckling att spela svåra matcher. Tränar gör de fyra gånger i veckan året runt, bortsett från några veckor kring jul. Årets höjdpunkt för Marika är att spela just Storsjöcupen med det lag som varit tillsammans sedan de var sex–sju år gamla.

– Vi är ett sammansvetsat gäng, vi trivs ihop och det är nog viktigt. Vi har ingen spelare som försöker göra allt själv, säger Marika.

Hon menar att det inte skulle fungera lika bra om laget skulle ha en spelare som försöker sno åt sig uppmärksamheten.

– Vi vinner som ett lag, och vi förlorar också som ett, avslutar Marika.

Mer läsning

Annons