Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åspoäng med mersmak

/
  • Carelyn Cordero laddar med forehand.
  • Nyförvärvet Michelle Quach innebär ett klart lyft för Ås i Elitserien.– Jättekul att få spela på hemmaplan och jag trivs verkligen ypperligt med alla snälla människor i klubben, sa Michelle.
  • Vänsterhänte Quach piskar in en backhand.
  • Carelyn Cordero bjöd stundtals på strålande pingis i Jämtkrafthallen.
  • Servkoncentration av Cordero.
  • Åsfostrade Emelie Fitzgerald behöver mer erfarenhet.–  Emelie spelade verkligen bra i den avgörande matchen. Men ibland blir det huvudet som tar över för mycket och hon måste tro mer på sig själv, sa lagledaren Caroline Anderson.

Ås hade greppet om båda poängen mot Lekstorp i Elitseriepremiären på hemmabord.

– Det kände som att det var vår match. Men en poäng är bättre än ingen, menade 20-åriga nyförvärvet Michelle Quach.

Annons

Hemmapremiären i 10-årsjubilerande Jämtkrafthallen borde med tanke på underhållningsvärdet ha varit med befolkad.

Visserligen sålde man slut på allt fika halvvägs in i matchen, men det var ändå alldeles för få som sökte sig inomhus i ruskvärdet för att låta sig värmas av tjejernas bollkonster.

Quach och Cordero vann två av sina tre singlar och spelade hem dubbeln tillsammans, stundtals med alldeles briljant bollhantering.

Poängräddare för gästande Lekstorp, som på förmiddagen matchade mot Spårvägen i Jämkrafthallen och förlorade med 2–6, blev Jennifer Jonsson, som är rankad som landets bästa 94:a.

Hon vann ganska bekvämt sina tre singlar mot i tur och ordning Quach, Fitzgerald och Cordero.

– Jag brukar ha problem med henne och när jag inte riktigt kom igång med mitt eget spel så blev det svårt, menade Quach som liksom Fitzgerald i alla fall lyckades knipa ett set mot Lekstorps ankare.

– Men det var många tuffa och jämna matcher så visst var de värda en poäng också. Men jag tycker att vi visar rätt attityd och fortsätter vi bara att peppa och stötta varandra under matcherna så kommer det här att bli bra.

Cordero hade chansen att plocka hem båda poängen i mötet med Jennifer Jonsson. Men snabba underlägen i början av varje set gjorde att hon aldrig hittade rytmen och därmed förlorade i tre raka set.

Istället blev det unga Emelie Fitzgerald som fick avgörandet om det skulle bli oavgjort eller seger på sin lott.

Men i den nionde singelmatchen mot Henrika Punnonen, med finska landslagsmeriter, tog rutinen ut sin rätt och Emelie föll i tre raka set.

Lagledaren Caroline Anderson var ändå klart nöjd med delad pott.

– Det var jättenära två poäng och Emelie spelade verkligen bra i den avgörande matchen. Ibland blir det huvudet som tar över för mycket och hon måste tro mer på sig själv den kapacitet som hon har.

– Men man ska betänka att hon bara är 15 år och saknar den där rätta erfarenheten som man behöver på den här nivån. Men det är ingen tvekan om att det kommer att bli bättre och bättre framöver för Emelie, slutade Anderson.

Mer läsning

Annons