Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andrafemman hade lekstuga när ÖIK utklassade Kovland

/
  • Kovlands målvakter (man bytte efter drygt halva matchen) hade en tuff dag på jobbet.
  • Daniel Magnusson fyllde år och fick fira det med tre poäng för laget mot Kovland, dessutom med priset som matchens lirare efter två mål och fyra målgivande passningar.
  • Senaste tillskottet i ÖIKs lagbygge, John Westin, fick det att lossna rejält och var direkt inblandad i sex av åtta mål.
  • Kalle Björklund satte 4-0 i den andra perioden.

Trion med Tobias Falk, John Westin och Daniel Magnusson låg bakom det mesta när ÖIK hemmaslog Kovland med 8–0.

– Det är ju inte så tokigt, konstaterade Daniel Magnusson som firade sin födelsedag med att göra hela sex poäng.

Annons

ÖIK klämde dit Kovland med hela 8–0 hemma i Z-hallen i onsdagens match i Allettan. Bortalaget kom till spel med en tunn trupp och orkade bara hålla emot en period. Mest imponerande var andrafemman med anfallstrion bestående av Tobias Falk, Modo-lånet John Westin och Daniel Magnusson, som var inblandade i sex av målen.

– Vi spelar riktigt bra idag och körde över dem tycker jag, säger matchens lirare, tillika födelsedagsbarnet Daniel Magnusson.

Det kändes inte alls självklart att det skulle bli en sådan målfest inledningsvis, då ÖIK startade ganska trögt och ibland slarvigt, även om man tog ledningen och hade det mesta av spelet.

– Tränarna kom in och sa att... ja vi ledde ju... men de var inte direkt nöjda. Så vi fick oss en liten, inte utskällning, men de höjde rösten och det tror jag behövdes, berättar Daniel Magnusson.

Det gav uppenbarligen effekt, då ÖIK genast skruvade upp tempot ett par snäpp och satte dit tre mål under de första två minuterna av andra perioden mot ett paralyserat motståndarförsvar. Ställningen efter andra perioden var 5–0 och Kovlandspelarna hade nog helst hoppat på bussen hem redan då. I tredje ökade ÖIK på till slutställningen 8–0.

Nyblivne 22-åringen Daniel Magnusson slutade på sex poäng, precis som John Westin, medan lagkapten Falk fick nöja sig med fem.

– Vi har spelat tillsammans nu i drygt en vecka, och vi har hittat en jäkla kemi, kul att det funkar på match också, säger Magnusson om succékedjan.

Tränare Jörgen Själin var givetvis nöjd med insatsen, särskilt då laget tog till sig av kritiken och kom igång i andra perioden.

– Vi var inte riktigt nöjd med prestationen i första, vi var för bekväma. Vi kom överens om att göra en bättre prestation i andra, och det tycker jag killarna gör på ett bra sätt, att de kan koppla på, säger Själin.

• Helt okej med 8–0 om målskillnad skulle få betydelse?

– Absolut. Det är ju jätteviktigt att då vi har lägen kunna gå för att göra mål, för målskillnaden är ju bra att ha med sig.

• Skönt för självförtroendet att hålla nollan?

– Ja herregud. Dels för försvaret och utespelarna, men sen höjer det ju Berges självförtroende också, så det är kul.

Mer läsning

Annons