Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt avgörs på söndag – så går ÖIK vidare

/
  • Tobias Falk gjorde ett bra centerjobb i segermatchen mot Örnsköldsvik. Men ÖIK hade svårt att få till anfallsspelet och behöver höja sig en nivå i helgens dubbelmöte mot Kiruna och Piteå.

På söndag dras allt till sin spets.

Antingen tar säsongen slut – eller så börjar ett spännande play off-äventyr för Östersunds IK.

– Det blir en härlig utmaning, säger Markus Åkerblom.

Annons

En poäng är allt ÖIK behöver i matchen mot Sundsvall.

Då börjar play off-äventyret med en bäst av tre-serie mot Vännäs.

Kiruna finns dock i hasorna på ÖIK och kan sno åt sig play off-platsen om ÖIK skulle förlora. Allt talar för en högdramatisk söndag i Z-hallen.

– Det känns väldigt roligt att få den här chansen. Vi har hunnit alla matcher som vi har förutsatt att vi ska vinna, inte tappat mot något bottenlag och slagit både Piteå och Kiruna hemma. Nu får vi en möjlighet att avgöra på hemmaplan och förhoppningsvis kan vi se det som en härlig utmaning, säger ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

Sundsvall blir dock en benhård nöt att knäcka. Inte nog med medelpadingarna tagit 14 poäng av 15 möjliga mot ÖIK under säsongen – de har dessutom förstärkt ytterligare under allettans gång.

Tidigare Timråbackarna Eric Moe samt Svegssonen Marcus Högström har kommit in och stadgat upp defensiven, och framåt har finske Janne Laakkonen med stora meriter från finska högstaligan blivit en injektion.

• Så vad talar för er på söndag, Markus Åkerblom?

– Alla matcher har varit relativt jämna mot Sundsvall och vi har stått upp bra, men nu tror jag att det är vår tur. Sundsvall är ett så pass bra lag att vi behöver lite flyt på vår sida för att kunna slå dem. Sådant förtjänar man, och jobbar vi tillräckligt hårt så tror jag att det är vår tur att vinna.

ÖIK räknar med att ställa samma lag på isen som mot Örnsköldsvik. Då valde man att rulla på tre femmor och blanda in extraspelarna sparsamt.

Skadelistan är fortsatt tuff läsning med Kalle Björklund, Fredrik Alcén, Fredrik Hetta, Anton Nykvist och Daniel Magnusson borta. Dessutom är Per Tagesson avstängd på söndag. Längre än så blir dock inte avstängningen efter incidenten i Piteå.

I domen står att Tagesson var drivande och startade slagsmålet med Pär Lindholm, men disciplinnämnden bedömde inte händelsen som allvarligare än att två matchers avstängning fick räcka.

– Det var faktiskt en snällare dom än jag trodde, två matcher totalt. Jag var rädd för att det skulle bli en längre avstängning, så jag är glad både å Pers vägnar samt klubbens vägnar, säger Markus Åkerblom.

Mer läsning

Annons