Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spökmålet som hjälpte ÖDFF

ÖDFF hamnade i underläge hemma mot Korsnäs, men kom tillbaka och ordnande en poäng – men viss hjälp av domarteamet – efter en märklig situation i första halvlek.

Matchens samtliga fyra mål tillkom i en svängig första halvlek där hemmalaget ÖDFF dels bjöd på två enkla baklängesmål, men även fick en riktig gåva själva.

Efter en knapp kvart tog Korsnäs ledningen via en omställning, där ÖDFF strax före hade en bra chans att själva ta ledningen då Taiwo Adeshigbin kom fri, men missade. Men hemmalaget fick en gratisbiljett in i matchen när en hemåtpassning vållade problem för Korsnäs målvakt Linnéa Johnsson som missade i mottagningen och bollen rullade mot det öppna målet, men hon hann tillbaka och räddade bollen från att gå i mål – trodde de flesta – men den assisterande domaren vinkade på sin domarkollega och efter några förvirrade sekunder dömdes bollen som inne och matchen var kvitterad till Korsnässpelarnas förtret.

– Jag såg det inte! Jag hör massa tjafs, och alla stannar upp och jag ser att han vinkar och jag tror att det är offside eller nåt, säger ÖDFF:s tränare Peter Andersson.

Mot slutet av halvleken fick Taiwo Adeshigbin revansch då hon satte 2–1, sitt första mål för ÖDFF. Men vad hjälpte det när Korsnäs sekunder senare gjorde 2–2.

– Det är två bjudningar igen i första halvlek. Det är ju lätt att säga att det har varit bjudningar de mål vi släppt in i år, men det har faktiskt varit det, menar Peter Andersson, som inte var helt nöjd med den spelmässiga insatsen.

– Jag tycker vi gör dem bra i dag. Vi är lite för blåögda och naiva i vårat anfallsspel. Vi tappar boll för mycket centralt. Vi har pratat om att börja centralt men sen måste vi hitta alternativ på kanterna, men vi har inget kantspel alls i dag.

Andra halvlek blev mållös. Den bästa chansen att avgöra hade ÖDFF då Brigit Reder nickade i ribban i slutminuten.

– Som matchen gestaltade sig så tar jag 2–2 alla dagar i veckan, säger Peter Andersson.

Både ÖDFF och Korsnäs står därmed på fyra poäng efter tre matcher.