Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spökhotellet Grand i Strömsund firar 100 år

Grand Hotell i Strömsund fyller i år 100 år. Nu visar det sig det också att det spökar på hotellet. Det har TV-kändisen och mediet Terry Evans fastställt.

1909 stod det hotellet i Strömsund klart. Enligt Sven-Öhlén finns det en plåtvimpel på taket där det står 1909.

Einar Roos, Sven Öhlén och Mattias Liljefjäll, ägarna av Grand Hotell, har tänkt fira 100-årsjubileet med en stor fest för allmänheten den 13 juni.

På förmiddagen kommer det att vara öppet hus för alla och senare på kvällen blir det jubileumsfest i den nybyggda festvåningen.

De flesta strömsundsbor har i folkmun hört att det ska spöka på Grand Hotell.

Speciellt i ett rum.

Nu har mediet Terry Evans och känd från TV4-programmet ”Det okända” undersökt hotellet efter en storseans i Strömsund.

En av de anställda, Cathrine Sjögren, bad Terry Evans att kolla om det spökade på hotellet.

– Jag arbetade här redan 1993 och då inträffade en del konstiga saker. En tv slogs på i ett rum och flera lampor tändes och släcktes. Efter att jag träffade Terry (Evans) tror jag på detta, säger hon.

Terry Evans har sett att det finns en vaktmästare som går runt nere i källaren – dessutom råder han ägarna på hotellet att inte hyra ut rum 207.

I det rummet finns det en kvinna som spökar.

– Man har ju hört rykten av att det ska spöka. Nu tror jag på detta efter att ha hört Terry Evans. I början av 1900-talet visar det sig att en person har blivit ihjältrampad av en häst, säger Sven Öhlén.

Och fortsätter:

– Nu hoppas vi att det blir fullsatt på halloween.

Till LT säger Einar Roos att han uppmanar allmänheten i Strömsund att lämna information till Grand Hotell om saker som rör hotellet.

– Det här huset är en stor central plats i Strömsund. Det har varit det de senaste 100 åren, säger han.