Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Ytterberg

Måndagen den 21 oktober hade föreningen sitt första månadsmöte för hösten. Vi var 23 medlemmar som samlades denna kyliga och vackra höstdag. Ordförande Gunvor Jansson hälsade alla välkomna och då främst vår gäst för dagen, Lars-Erik Näslund, insatsledare vid Räddningstjänsten-IVPA i Sveg.

Annons

Näslund informerade oss om arbetet vid Räddningstjänsten och fram för allt om IVPA som nu startar i hela Härjedalen. Utbildning pågår vid alla räddningstjänster i Härjedalen och förhoppningsvis ska allt fungera senast från nyår. Näslund redogör för vilken viktig roll IVPA har och för den hjälp/trygghet de kan erbjuda vid olika situationer i väntan på ambulans. Näslund demonstrerade även vår hjärtstartare igen och påtalade vikten av kontinuerlig uppföljning av kunskapen i HLR.

Näslund rekommenderar även en utbildning på tre timmar i brandsäkerhet som kan utföras i Ytterberg. En namnlista gick runt och ett 20-tal anmälda sitt intresse. Utbildningen kommer att ske under hösten.

Lars-Erik Näslund tackades för den intressanta informationen med en applåd.

Så var det dags för fikapaus. Dagens värdar Gunvor och Sigge bjöd på goda smörgåsar, en mjuk kaka och gott kaffe. Två lotterier med fina vinster såldes under pausen.

Efter pausen lämnade ordförande information bland annat om den planerade SPF-dagen den 20 november, som hålls på Folkets hus i Sveg, under temat Framtid i vår glesbygd. Vi fick ta del av ett preliminärt program och det verkade mycket intressant.

Ordförande redogjorde även för arbetet inom Brukarrådet.

Föreningen var enig om att teckna ett abonnemang hos sveg.se, så att vi även där framgent kan informera om våra arrangemang.

Reseledare Barbro tog upp frågan om föreningens julbord vilket nu börjar bli aktuellt att beställa. Vi enades om jullunch på Mysoxen samt julbordskryssning. Annons om jullunchen kommer i Tidningen Härjedalen samt på sveg.se . Julbordskryssningen får beställas av medlemmarna själva hos Härjedalingen.

Ordförande tackade för vårt deltagande.

Ulla Svensson