Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Vattudalen

SPF Vattudalen har i sommar ordnat två bussresor för medlemmar i SPF och PRO.

Den första resan den 28 juni, med 56 deltagare, gick till Vilhelmina där vi först fick kaffe och smörgås. Där anslöt samen Sven-Åke Risfjell. Han guidade oss sedan i Vilhelmina och i Vilhelmina kyrkstad, och berättade om olika episoder och annat som hänt där. Avslutningen i Vilhelmina gjordes i Risfjells sameslöjdsaffär med museirum.

Sedan gick färden till Risfjellsgården, som ligger vid Malgomajsjön, där Sven-Åkes fru Doris hälsade oss med en välkomstjojk. Risfjellsgården visade sig vara en fantastisk byggnad med ett underbart läge. Där, i deras hem, var det uppdukat för lunch, som var helt fantastisk, med en paj med bland annat souvas och sallad med dressing. Allt med råvaror från fjället. När vi alla fått vår mat informerade Sven-Åke om den sexkantiga byggnaden och dess ursprung samt om sameslöjd och visade oss många, fina alster. Sedan blev det efterrätt och kaffe och under tiden underhöll Doris oss med sång och jojk. Doris och Sven-Åke Risfjell visade sig vara ett utomordentligt värdpar med stor gästfrihet.

Det har lämnats många positiva omdömen om denna resa både under resan och långt efter hemkomsten.

Den andra resan den 7 augusti, också den med 56 deltagare varav 11 från SPF Utrikes, gick till Jamtli i Östersund och Pensionärsdagfinalen. Innan vi åkte till Jamtli åt vi en god lunchbuffé. Pensionärsdagsfinalen är ett årligt mycket uppskattat evenemang med närmare 3 000 i publiken. Veteranorkestern inledde med idel evergreens och sång av Maud Sparrman och programledaren Åke Jonsson. Sedan kom orkestern Reminders med 60-talsschlagers och sång av Lasse Gunnervall innan huvudgästartisten Hasse Kvinnaböske Andersson intog scenen. Hasse Anderssons drygt 1 timme långa program med många sånger, historier och mycket trivsamt mellansnack visar vilken stor underhållare som besökte Jamtli och som vi pensionärer fick njuta av. Efter föreställningen fanns tillfälle till fika eller besöka området, och många besökte den populära 1970-talsutställningen, innan vi vände hemåt mycket nöjda med dagen.