Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Vattudalen

Ett samarbetsprojekt mellan SPF Vattudalen och Strömsunds cruisingklubb är resultatet av en kontakt mellan idésprutan Nisse Pousette i SPF Vattudalen och styrelsen i cruisingklubben.

Första delen i projektet ägde rum torsdag den 27 juni 2013 på kvällen, då klubben bjöd med gamlingarna i SPF Vattudalen att som passagerare åka med på en träff till Storfinnforsens café, dit också medlemmar från Ramsele cruisingklubb väntades.

Karavanen med ett 20-tal vackra bilar och med cirka 35 medåkande pensionärer startade från Ströms hembygdsgård, och efter ett varv runt samhället styrdes kosan i lugn cruisingfart via Ulriksfors mot Storfinnforsen, där alla avnjöt en god kopp kaffe och en generös räkmacka. Det snackades bilar och gamla raggarminnen, allt i en avspänd atmosfär. Alla uttryckte sin sympati för det lyckade initiativet, och man såg fram emot del två i projektet, då SPF:arna ska ställa upp och vara behjälpliga vid cruisingklubbens träff i Strömsund den 20 juli, då man förväntar sig besök av minst ett hundratal bilar.

Lördagen den 20 juli ställde SPF Vattudalen upp med den motprestation som vi lovat som tack för cruisingfärden till Storfinnforsen. Den uppgift vi tagit på oss var att vara serveringspersonal för kaffe te, korv och hamburgare vid cruisingdagen på Strömsvallen. 22 pensionärer från föreningen var uppdelade på två staber. Den första som startade vid 10-tiden på morgonen och jobbade till cirka 13.30 hade fullt upp med att ta hand om mycket fina bakverk som cruisingklubbens damer bakat, koka kaffe, organisera dagen samt servera ett fåtal besökare fika.

Stab två som tog vid och jobbade till 17.00 fick däremot jobba intensivt, för då kom besökarna. Hamburgergrillning med Nisse Pousette som chef, korv- och kaffeservering kom verkligen igång och alla SPF:are hade en intensiv men mycket trevlig dag. En cruisingdag som vi hoppas att vi får förmånen att uppleva igen.

Torsdagen den 29 augusti ville cruisingklubben tacka de av våra medlemmar som, på ett mycket förtjänstfullt sätt, ställt upp som serveringspersonal på deras cruisingdag med en hemlig biltur. Resan startade vid hembygdsgården, fortsatte några varv runt samhället, ner mot Ulriksfors, åter till samhället och avslutades sedan vid bygdegården i Ulriksfors.

Festen började med en något annorlunda tävling, kast med liten dator. Kurt Ericsson blev tvåa bland herrarna och Gunnel Svensson trea bland damerna. Därefter bjöds på slang med halka, kaffe och mycket goda hembakade kakor. Festen avslutades med en boulematch mellan SPF och cruisingklubben, tyvärr förlorade SPF. Revansch nästa år!

En mycket trevlig avslutning på årets samarbete med vår cruisingklubb.

Nils-Olof Mårtensson