Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Vattudalen

Ett hundratal medlemmar hade samlats till sista månadsmötet den 19 november före julbordet. Programmet, som ordförande Nils-Olof Mårtensson hälsade välkommen till, började med ett kåseri av gamle tv-profilen och journalisten Torsten Åhlander.

Han började med att på ett populärvetenskapligt sätt ge åhörarna en snabborientering om hjärnans olika delar och hur våra kroppsfunktioner fungerar tack vare dessa.

En del tillkortakommanden får vi med stigande ålder acceptera, men man kan göra en hel del för att, om inte radera, så i varje fall mildra besvären och lära sig hantera dem. Det var hans huvudbudskap. Publiken fick många tips på minnesträning bland annat

Föredraget var hans femtonde i ämnet. Tack vare hans stora intresse att hålla sig informerad om nya forskningsrön, har han under åren fått lov att uppdatera sitt anförande för varje nytt framträdande. Hans devis: "tänk alltid på vad du gör, när du gör det, så minns du att du gjorde det var hans slutord". En mycket uppmärksamt lyssnande åhörarskara tackade med en välförtjänt applåd.

Sedan var det dags för fika med god smörgås och te eller kaffe och, inte minst, tillfälle till samtal med bordsgrannar.

Ordförande avbröt i sinom tid och presenterade Ann-Catrin Hörnfeldt, boende i Strömsund men arbetande på Skatteverket i Östersund. Hon informerade redigt och klart om regler för utnyttjande av rut- och rotavdrag och hur man ska slippa att i efterhand obehagligt överraskas. Hon upplyste också om hur man kan påverka storleken av de skatteavdrag, som myndigheterna gör, även där med syftet att minimera överraskningar.

Ordföranden informerade därefter om kommande aktiviteter såsom julbord, studiecirklar, utflykter, resor med mera, och sedan passade Kurt Ericsson på att introducera en ny allsång. Resultatet av första lektionen var strålande och lovar gott för fortsättningen. Man fick i uppgift att öva till nästa gång.

Mötet avslutades så med dragningen på lotterierna, där, som vanligt, de flesta vann ingenting medan vissa vann tre gånger. Ingen rättvisa där alltså. Till sist tackade ordförande för dagen och hälsade välkommen till julbordet 10 december.

Kurt Ericsson