Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Vattudalen

En riktig julstämning infann sig vid årets sista SPF-möte, då besökarna bänkade sig vid borden i församlingshemmet och till tonerna från flygeln där Kurt Ericsson satt och spelade.

Ordförande Nils-Olof Sola Mårtensson hälsade alla välkomna och bjöd in till det framdukade välfyllda julbordet. Cirka 125 medlemmar, därav fyra nya, hade hörsammat inbjudan, och att döma av minerna och sorlet så tycktes läckerheterna falla alla i smaken.

I en paus i ätandet blev det allsång. Bland annat två gamla julsånger av Felix Körling provades på, nämligen Julbocken och Tomtens julfunderingar, som inte sjungs så ofta numera enligt allsångsledaren Kurt Ericsson. Det gick ganska bra att sjunga dessa. Flera andra sånger sjöngs också.

När alla var mätta och belåtna blev det underhållning av SPF-kören Gubbar och Gummor. Kören har bildats under hösten och ett 25-tal personer har träffats en gång i veckan och tränat och som har letts av Louise Kritschewsky. De framförde bland annat Tomtegubben som hade snuva. Där tomtegubben gestaltades av Sola, som nös och nös. Kerstin Mårtensson var den goa tomtegumman och Louise hade rollen som doktor Mullvad. Ett mycket uppskattat inslag. Ett flertal andra julsånger framfördes också.

Efter denna underhållning var det dags för kaffe med dopp. Då kom plötsligt två tomtar in med två säckar fulla av julklappar och alla församlade fick varsin klapp av dem.

Sedan var det dags för dragning av lotteriet och där gick stordelen av vinsterna till Yxskaftkälen och Bredkälen.

Därefter tackade ordförande Sola alla medverkande för gott arbete och önskade alla en god jul och ett gott nytt år och informerade om att årsmötet kommer att ske den 28 januari 2014 med underhållning av Crofters (Jörgen och Gunilla).

Mötet avslutades med riktig fin julstämning, då lamporna släcktes och bara ljusen var tända och alla fick vara med och sjunga Nu tändas tusen juleljus.

Inga-Brith Nilsson