Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Västra Storsjöbygden

September månadsmöte, med surströmmingen som huvudattraktion, hölls torsdagen den 19:e på Tossbergs bygdegård. Ordförande Max Pettersson hälsade ett 60-tal förväntansfulla till bords för att avnjuta såväl strömming som sill och som avrundades med kaffe och kaka och med lotterier.

Efter förtäringen informerade ordförande bland annat om regeringens budgetproposition med förslag till ett femte jobbskatteavdrag med dess konsekvenser för pensionärer. Försöksverksamheten med 50 procents rabatt på resor med SJ har upphört från 1 september. Ordförande Max Pettersson hälsade fem nya medlemmar välkomna och refererade dessutom till den diplomerade utmärkelsen till föreningen för bästa rekrytering av medlemmar inom distriktet.

Under förtäringen var det inslag av musik och sång av Max Pettersson och deklamation av dikter av Ruth Lindberg. Dessutom spelade Uno Pettersson munspel handsfree, han hade spelet gömt i munnen. Det går egentligen inte, men det bryr sig Uno inte om! Skickligt!,

Trafikkommittén – Eva Egervärn och Tage Olofsson – delade ut ett frågeformulär för att testa kunskapen om bland annat gällande föreskrifter i trafiken.

Barbro Narup, för friskvården i föreningen, ställde frågan om intresse förelåg för att starta kurs i bowlingspel på banorna i Kluk. Ett tio-tal intresserade anmälde sig.

Mötet avslutades med ett stort tack till festkommittén med Inga-Britt Antonsson, Margit Hallström och Mona Larsson som svarat för ett stort arbete med förtäringen.

SPF Västra Storsjöbygden

Vid surströmmingsskivan i Tossberg den 19 september underhöll, förutom Ruth Lindberg och Max Pettersson, även

Sölve Madsén