Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Västra Storsjöbygden

Den 20 mars samlades vi i Arvesunds Bygdegård där dagens ämne var Vår hälsa.

Ordföranden, Max Pettersson, informerade först om olika arrangemang med mera som är på gång.

Vi åt sedan en god lunch som klass 8 i Hallens skola stod för. Det var skolklassen och deras föräldrar som hade lagat en god, hälsosam och närande soppa med åtföljande kaffe och kaka. Nettot från lunchen går till klasskassan. Det var ett fint initiativ, vi hoppas att klassen får ett bra utbyte av pengarna!

Därefter föreläste distriktets läkemedelsansvarige, Sigvard Wagenius, om äldre och läkemedel. Det är en skrämmande statistik som tagits fram. Den visar att alltför många av oss äldre får onödiga, eller ibland för många eller direkt felaktiga mediciner. Det har även förekommit fall av läkemedelsförgiftning. SPF, PRO och Farmacia forskar gemensamt i ämnet och kommer att fortsätta att bevaka att det sker en rättelse. Sigvard gav oss också tips om hur vi skulle bruka de mest vanliga läkemedlen. Han informerade även om vilka rättigheter vi har som anhöriga eller närstående till dem som brukar olika läkemedel.

Vår egen mycket kunniga Margit Vidholm informerade oss sedan i hörselfrågor och vilka möjligheter som finns att förbättra dålig hörsel. Vi fick många goda råd och tips. Dålig hörsel kan vara en belastning i den sociala samvaron. Den som hör dåligt drar sig ofta för att umgås med andra.

Tage Eriksson hade ett enkelt dataprogram där vi kunde testa vår hörsel. Där fick några en tankeställare!

Janne Högdin