Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Västra Storsjöbygden

Annons

SPF Västra Storsjöbygden

hade sitt sista möte inför sommaren vid Dammåns camping i Hallen. Ett 40 medlemmar infann sig i det för dagen vackra vädret. Efter en titt på Dammåns vilda vårlek bänkade man sig i restaurangen. Här fick man njuta av en underbar middag med fjällfisk som huvudrätt.

Guiden och ansvarige Kurt Öwre berättade efteråt om de aktiviteter som bjuds till de turister som besöker området. Det som främst lockar är bäversafari längs Dammån där man kan erbjuda en 1,5 mils båtfärd med övernattning och möjlighet att se intressant vilt, bland annat bäver, lodjur, utter. Man kan också paddla kanot, uppleva vildmarkscamp och naturligtvis fiska.

Öwres föredrag fängslade åhörarna så att man nästan hade kunnat anmäla sig direkt till någon utflykt om inte Dammån för dagen varit alltför orolig. Nu fick man nöja sig med att studera matsalens utställning av traktens vilda, men nu konserverade fiskar, varg, björn, bäver med flera.

SPF-föreningens ordförande Helen Törjesson tackade såväl kock som föredragshållare för en trevlig eftermiddag och önskade alla en trevlig sommar. Nästa möte blir i augusti men innan dess träffas många på sommarens bussresa som denna sommar går till Dalsland med omnejd.