Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Västra Storsjöbygden

SPF Västra Storsjöbygden hade den 21 november månadsmöte i Stenhammaren i Mattmar, vilken fylldes till sista plats.

Annons

Efter sedvanlig information av vår ordförande, Max Pettersson, serverades sopplunch med tillbehör. Det var Inga-Britt Antonsson, Anna Berggren och Margit Hallström som kokat och serverade en mycket god och närande soppa. De fick ett välförtjänt tack av oss!

Dagens föredragshållare var den kände och skickliga naturfilmaren Bo Kristiansson. Han berättade om hur hans intresse vaknade för djuren och filmen. Han beskrev också hur man kan de komma de vilda djuren så nära så att de kan filmas i sin rätta miljö. Det som de flesta av oss saknar är nog den envishet och det tålamod som krävs för att få bra bilder av djuren med ett, för dem, naturligt beteende. Visst visste rovdjuren att det fanns en människa i närheten, men så småningom kom Bo att betraktas som en ofarlig del av naturen. De brydde sig inte om honom. Bo visade två filmer, en om bruna björnar och en om vita björnar. Den godmodiga bruna björnen, som betraktar människan nyfiket och som han helst håller sig undan ifrån. Han försvarade inte ens det byte som vargen knyckte från honom. Den vita isbjörnen i Arktis däremot, betraktar oss som ett lovligt byte och den får man nog ha "aga at". Det var två fina filmer med kompletterande berättelser som Bo serverade!

Janne Högdin