Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Utrikes Hammerdal

Den 28 augusti startade SPF Utrikes höstterminen med surströmming. En mycket lyckad fest där spontaniteten flödade, en bra början på höstens verksamhet.

Efter att helt varit fokuserade på att rensa strömmingen började någon spontant att berätta historier med en början i skolans värld som sedan följdes av en ström av andra historier som ledde till skratt på skratt.

De fyra musikanterna Pelle, Helge, Carlerik, och Edvin höjde temperaturen ytterligare flera grader, det finns många bevis på att musik är bra för välbefinnandet.

Pelle Stjernström berättade mycket underhållande om några original från Sikås som har gett upphov till många roliga och fyndiga historier. Det var endast ett urval, förhoppningsvis kommer det mera på månadsmöten framöver. Att träffas skratta och känna samhörighet är viktigt i SPF Utrikes. De flesta känner igen och blir påmind om sin uppväxt genom det muntliga berättandet om hur livet kunde vara i våra trakter.

Den grupp som ansvarade för det praktiska i köket hade en del att göra, efter strömmingen blev det kaffe med bakelse och sedan lottdragning. Det märktes på vinsterna att vi är mitt uppe i bärsäsongen. Efter auktioneringen av överblivet mjukt tunnbröd blev församlingen svår att styra då var det dags för ordföranden att tacka för en trevlig samvaro.