Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Utrikes, Hammerdal

De senaste årens årsmöten har SPF Utrikes, Hammerdal, inbjudit en person från trakten som har gjort en karriär av det ovanligare slaget. I år var det Stefan Ståhl från Görvik, numera boende i Stockholm, som berättade om sitt livsval. Han är professor i bioteknik, en lång väg från gymnasiet i Strömsund till civilingenjör i kemi och vidare en doktorsgrad och en professur i bioteknik och därefter många arbetsledande funktioner.

För närvarande har Stefan Ståhl fått möjlighet att helt ägna sig åt forskning tillsammans med sin grupp. Det är ett arbete som har en praktisk betydelse för mänskligheten, att finna metoder som kan diagnostisera cancerceller i större omfattning än tidigare. En liten förändring i ett protein kan åstadkomma stora möjligheter till nya upptäckter och försöket kan återupprepas om och om igen från samma material. Det är ett tålmodigt arbete. Numera arbetar forskare i en grupp och utvecklingen går snabbt, de började med bröstcancer, vidare till andra cancerarter och andra sjukdomar.

En delvis ny styrelse valdes på årsmötet. Som ordförande omvaldes Ingrid Hemmingsson. Elsa Andersson och Sigge Ritter avgick ur styrelsen efter många år, i deras ställe valdes Marianne Eriksson och Tomas Olofsson in i styrelsen. Omval av Anita Andersson, Gun Färdvall, Karin Pålsson och Sigvard Wagenius. De som vill se de övriga valen kan gå in på vår hemsida www.spfpension och söka på föreningar.

Efter årsmötet serverade köksgruppen soppa och hembakat bröd och kaffe med kaka.

Ordföranden informerade om seniordagen som SPF Utrikes och PRO anordnar den 2 april på medborgarhuset med inbjudna talare, på programmet står anhörigvård, demens och psykisk hälsa och ohälsa.

Ingrid Hemmingsson