Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF-Utrikes Hammerdal

SPF-Utrikes Hammerdal hade månadsmöten den 29 september och 27 oktober.

Annons

Birgitta Bardosson, tjänstgörande ordförande för septembermötet, hälsade alla hjärtligt välkomnaoch då särskilt Åke Helgesson dagens underhållare.

Bengt Fredriksson berättade från SM i boulespel för SPF-medlemmar den 31 augusti på Frösön. Där deltog 26 lag och Utrikes lag med Bengt Fredriksson och Gunnel Andersson blev 15:e. Bengt påminde om aktivitetslistorna som han vill ha in snarast. Birgitta Bardosson ville höra från SPF-dagen den 16:e september. Eftersom ingen av de fem deltagarna var med på mötet kvarstår frågan till nästa gång.

Vidare lämnade Bengt Fredriksson ut förslag på kursverksamhet under våren.

Dagens underhållare Åke Helgesson började med att presentera sig och sin verksamhet. Han bjöd på både kända och mindre kända visor till eget gitarrackompanjemang av Taube, Cornelis, Allan Edwall, Nils Parling, Dan Andersson, Nils Ferlin med flera låtskrivare. Åke Helgessons bredd på sånger han sjöng imponerade på alla.

Kaffe och smörgås serverades av grupp 2 och till påtåren bjöd Elsa Edholm på en god bakelse. Lotter såldes ut. Efter kafferasten fullföljde Helgesson sitt program med den äran och avtackades med hjärtliga applåder av mötesdeltagarna. Dragning av lotterna alltid lika populärt. Birgitta Bardosson tackade Åke Helgesson för hans deltagande samt alla i grupp 2 som skött om serveringen och avslutade mötet.

Sigge Ritter hälsade välkommen till oktobermötet och särskilt Lissie Petreus och Kristina Andersson, dagens föreläsare, samt tre gäster från Hammerdal som kommit för att lyssna på Kristina Andersson.

Sigge Ritter började med att berätta från en kurs på Birka folkhögskola den 5 oktober för registeransvariga och ansvariga för hemsidorna. Han informerade även från KPR-mötet 7 september. Bengt Fredriksson påminde om aktivitetslistorna och passade på att tala om att det till våren kommer att ordnas kurs i hälsovård. Sigvard Wagenius berättade från SPF-dagen den 16:e september.

Trafikkonsulent Sten Löfgren hade även detta år delat ut nya reflexmärken till alla. Sigge Ritter berättade om reserabatter till SPF-medlemmar från SJ och Länstrafiken. Så fick Kristina Andersson från SPF Frösön, pensionerad sjuksköterska och ordförande i föreningen Benskörhet Östersund, ta till orda. En mycket viktig redogörelse om benskörhet som drabbar varannan kvinna och var fjärde man över 50 år i Sverige. Att vara ute och gå, helst varje dag mycket viktigt. Många fick svar på sina frågor och bra information via bl.a. informations häften fanns att tillgå. Kristina tackades med varma applåder för sin intressanta redogörelse. Efteråt serverades kaffe och smörgås av grupp 3.

Spelmännen spelade upp till allsång med sånghjälp av Karin och Karin. Efter lottdragningen tackade Sigge Ritter alla för visat intresse och ett särskilt tack till Kristina Andersson och alla i köket och han avslutade därefter mötet.