Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Utrikes Hammerdal

SPF Utrikes oktober månadsmöte blev en uppsluppen tillställning. Bygdens son, Mats Hurtig, bjöd på stor underhållning med glimtar från 30 år i revyns tjänst.

Annons

Det blev skratt hela tiden när han presenterade både gubbar och gummor som har figurerat i olika revyer genom åren. Med ett minimum av rekvisita och ett fantastiskt kroppsspråk genom gick Mats en hel förvandling framför våra ögon. Där stod plötsligt en annan person när han vände sig om.

Mellan presentationen av revynumren berättade han om hur det började med Föllingerevyn och Berta Magnusson vilket sedan övergick till länets revyer. Många olika personer har skrivit texter, större delen är producerat här i Jämtland ett fåtal texter har köpts utifrån, men en hel del har sålts till andra revyer. Mats Hurtig berättade att det har varit en rolig tid trots att han var tvungen att göra ett uppehåll på grund av att orken tog slut. Nu är det hela igång igen. Att producera och spela revy kräver en hel del av människan bakom, särskilt med ett ordinarie arbete som kultursamordnare i Krokoms kommun.

Därefter kaffe och sedan föreningens övriga ärenden. Bengt Fredriksson informerade om ett företagsbesök den 20 november klockan 13 på Stavagran i Sikås. Vi försöker göra några företagsbesök i vår egen kommundel varje år och intresset är stort.

Vårt egenproducerade julbord den 11 december förbereds – vem gör vad. Vi bjuder våra medlemmar på julbordet.

Tillsammans med PRO planerar vi en hälsodag i början av april, en må bra dag, för alla pensionärer i Hammerdal.

Som vanligt avslutas det här månadsmötet med lottdragning – populära ätbara vinster. Det är kaffegruppen som står för detta.

Ingrid Hemmingsson