Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Sveg

SPF i Sveg hade sitt månadsmöte den 4 november. Ordförande Rolf Byqvist hälsade cirka 95 medlemmar välkomna och hälsade dagens gäst, Eva Gillstedt, särskilt välkommen.

Annons

Hon berättade om sitt arbete som kommunsjuksköterska. Hon besöker dem som har svårt att klara sig själva. Hon är också involverad i Storsjögläntan och besöker de patienter som befinner sig i livets slutskede. De senaste åren blir de som under året

fyller sjuttiofem år kontaktade och de får själva avgöra om de vill ha besök av kommunsjuksköterskan. Hon berättade att de som själva inte tar sig till affären kan få varor hemskickade från vissa affärer för endast 20 kronor.

Ordföranden berättade att årets julbord kommer att ätas på Bäckedals folkhögskola.

Agneta Jönsson berättade om resan till Bräcke och hon efterlyser åter en person som kan bistå henne med anordnande av resorna. Dan Eriksson anmälde sig genast som hennes hjälp.

Distriktsordföranden Märit Eriksdotter meddelade att en hjälpmedelsmässa kommer att anordnas på Folkets hus den 20 november och hon vill att så många som möjligt från olika föreningar kommer dit och deltar. BIand annat kommer professor emeritus Margareta Grafström att tala om demens.

Härjedalens kommun kommer även att redogöra för moderna framtidsmöjligheter.

Arne Hård pratade om en folder, som han utarbetat över ämnet Lura döden. Foldern innehåller bland annat var hjärtstartarna finns i Härjedalen.

Därefter intogs kaffe med goda smörgåsar och förrättades dragning på sålda lotter.