Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Rödön

Regnmolnen låg mörka över de vackra gårdarna i Kälen, men inne i ”Kälastugan” stod surströmmingsborden vackert uppdukade, när SPF Rödön den 25 augusti samlades för att traditionsenligt avnjuta årets surströmming med tillbehör.

Annons

Det visade sig att drygt 50 medlemmar var sugna på läckerheterna, när ordföranden Alf Olsson hälsade välkommen till bords. En för dagen nybildad (?) SPF-kör sjöng som upptakt en härlig visa med text av Leif Olsson i Tulleråsen. Strömmingen från Tynderö smakade gott, färskpotatisen från Granbo likaså och stämningen steg vid borden som den plägar vid dylik meny. Allsången som följde hette just ”Surströmmingspremiär” av Sonja Jansson. Kaffet med den hembakade tårtan var en perfekt avslutning på måltiden. 

De snabba och duktiga arrangörerna avtackades med en varm applåd, innan Torsten Arbman avslutade festen med att sjunga den medelpadska ”urhymnen”, som har sitt ursprung från Hässjö och Tynderö socknar, där strömmingsfisket tiderna igenom haft sin stora betydelse - ”Stripe strömminga”. 

Härnäst träffas Rödöpensionärerna den 29 september och då i Rödöns församlingsgård.