Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Rödön

En blek novembersol belyste den vackra Åsbygden, när SPF Rödön den 3 november samlades till månadsmöte i församlingsgården.

Annons

Trafik-musik-lyrik kom att - lite improviserat - bli temat för sammankomsten.

Föreningens rese- och programansvariga Märit Lundberg hälsade välkommen i ordförandes frånvaro och presenterade dagens program.

Trafiksäkerhetsombudet Arne Holmberg redogjorde därefter för ett aktuellt projekt kring äldres möjliheter att bidra till trafiksäkerheten, som nyligen startat i länet. Han betonade även vikten av att synas i trafiken och delade ut reflexbrickor till de närvarande.

Tre Åsdamer bjöd sedan på kaffe med både smörgås, ostkex och god kaka, medan musikanterna Bo Eklunds dragspel och Sven-Ivar Jonssons bas förhöjde trivseln. Gästerna fick även önska låtar, och när ”Drömmen om Elin” spelades upp var det fler än en som fick betvinga lusten till en svängom. Efter påtåren användes stämbanden till en stunds allsång.

Torsten Arbman bidrog med både verser och tänkväda citat ur sin ”gröna bok” och Arne Holmberg med ett avsnitt ur den nu bortgångne Nicke Sjödins produktion. 

Märit Lundberg avslutade med att tacka de medverkande och berättade att SPF Rödöns julbord i år kommer att avnjutas i Almåsa i Offerdal och att föreningen står för busstransporten. Detta sker den 8 december. Mer information senare i tidningarna!