Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Östersund

Vid SPF Östersunds årsmöte valdes Leif Westergren till ny ordförande.

Annons

Till styrelsen i övrigt omvaldes för en period av två år vice ordföranden Maud Tornving, kassören Louise Janson och ansvariga för hemsidan Gullan Sterner. Kvarstående i styrelsen ett år: sekreteraren Gösta Nilsson, mötesvärdinnan Anna Alexius och studieansvariga Karin Nordquist. Ersättare för två år: omval Sven-Olof Andersson medan Ingrid Broman kvarstår.

Revisorerna Rolf Östlund och Gunnar Lindgård omvaldes liksom suppleanterna Henning Näsman och Kjell Hansson. Ombud till KPR: Leif Westergren med Maud Tornving som ersättare. Friskvårdansvarig: Ingrid Broman, trafikinfoansvarig: Christer Haase, reseansvariga: Karin Nordquist och Alfons Jernekranz samt hörselinformatörer Siv och Krister Rubensson. I valberedningen ingår Irja Roke och Märet Lindgård.

Ombud till distriktsstämman: Leif Westergren, Maud Tornving, Gösta Nilsson, Anna Alexius, Gullan Sterner, Sven-Olof Andersson, Evy Aronsson, Louise Janson, Karin Nordquist och Ingrid Broman.

Årsmötet inleddes med parentation, som hölls av Maud Tornving med stämningsfull musik på fiol av Gunnar Lindgård. Mötet leddes av Gusten Rolandsson med Gullan Sterner som sekreterare. Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen under året fått 59 nya medlemmar, en nettoökning med 22 till 527 vid årets slut. Nio välbesökta månadsmöten har hållits liksom två uppskattade utflykter och resor. Ett stort antal friskvårdsaktiviteter har genomförts såsom boule, golf, gymnastik, styrketräning och bowling. Vid SPF:s riksmästerskap i längdåkning blev Gösta Nilsson bäste man från Jämtland/Härjedalen med sjunde plats i klassen H80-84. Ett flertal studiecirklar har genomförts liksom samtalsgrupper kring ämnet Åldrande och livskvalitet med Gudrun Östlund som ledare. Seniorbion med en sevärd film varje månad har blivit ett uppskattat arrangemang.

Även det fortsatta programmet presenterades med friskvårdsaktiviteter som boule, golf, tennis, bowling, stavgång och promenader samt kulturaktiviteter som klassisk musiklyssning, konstcirkel med Lars Bolin, bokcirkel och en jazzkonsert, samtalscirkel kring Åldrande och livskvalitet, schack med en av Jämtlands bästa schackspelare Sven-Olof Andersson, tunnbrödsbakning, tredagarsresa till Mora och Dalhalla, studiecirkel och resa till Vilnius i Litauen.

En politisk debatt kring pensionärernas ekonomiska villkor och de olika partiernas syn på pensionärspolitiska frågor anordnas före valet i regi av SPF-distriktet. I övrigt kommer arbetet med de pensionärspolitiska frågorna nu liksom framgent att vara en av föreningens viktigaste uppgifter.

Förutom årsmötesaktiviteterna och det alltid lika populära lotteriet bidrog Hildegun Forslund till underhållningen genom att på ett förträffligt sätt i ord och ton framföra ett musikprogram med gamla populära evergreens från 50-talet.