Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Östersund

SPF Östersund har hållit årsmöte den 25 februari. Ett hundratal medlemmar deltog i mötesförhandlingarna som detta år genomfördes i Församlingsgården, Stora kyrkan.

Föreningens ordförande Leif Westergren hälsade alla hjärtligt välkomna. Parentation för de 22 under året avlidna medlemmarna hölls av Maud Tornving, som läste en stämningsfull dikt, tände ett ljus och utlyste en tyst minut till de bortgångnas minne. Till ordförande för mötet valdes Per Söderberg och till

sekreterare valdes Gullan Sterner.

Ordföranden kommenterade verksamhetsplanen för 2014 med bland annat de viktiga äldrepolitiska frågorna, medlemsrekrytering, kurser på gång med mera.

Föreningens månadsmöten kommer att fortsätta med blandat innehåll, närmast den 12 mars gästas vi av Radu/Refsnäs, en duo med fiol, trombon och sång.

Alla aktiviteter annonseras på föreningens hemsida och genom annonser i ÖP och LT.

Till ny ordförande valdes Irene Westberg, till styrelseledamöter Anne-Marie Blomqvist, Sven-Olof Andersson, Jan Göransson, Henry Ledin, Britt Skarberg och Sven Adolfsson. Kvarstående i styrelsen är Karin Nordqvist, rese- och studieansvarig, och Margaretha Mooe Helleren, friskvårdsansvarig.

Till revisorer valdes Kjell Hansson och Håkan Svensson. Revisorsersättare Märit Dahlgren och Johan Gullberg. I programkommittén, som startade 2013, invaldes Ingegerd och Kjell Byström, Kjell Hoffman och Göran Mattsson.

Per Söderberg samt de avgående ledamöterna Gullan Sterner, Gösta Hörnfeldt och Ingwar Åhren avtackades med blommor. Blommor också till avgående ordförande Leif Westergren, som tackade styrelseledamöterna för gott samarbete under de år han verkat.

Årsmötet avslutades med nya ordföranden som tackade för visat förtroende för den nya styrelsen.

Efter årsmötet överlämnades ordet till före detta sportjournalisten Thord-Erik Nilsson, som tog oss med till sportens värld. Han kåserade om sitt sportintresse i ungdomsåren i Rörösjön, om gamla idrottsmän- och kvinnor, bilder av de stora hjältarna från de djupa skogarna. Bragdjämtarna, allt från Henry Kälarne fram till dagens bragdman Johan Olsson. Vi fick också några glimtar från Thord-Eriks korta visit i Sotji-OS.

Dagen avslutades med kaffe och toscakaka.

Britt Skarberg