Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Offerdal

Har varit på sin årliga hemliga resa.

Karl-Erik Backeryd med sin härliga buss hämtade med början vid Gustav den tredjes torg i Östersund i arla morgonstund. Resan fortsatte mot Krokom, Tulleråsen och Änge.

Vid avfärden från Änge meddelade reseledaren att det här skulle bli en särdeles resa för han som körde bussen visste inte heller vart gruppen skulle. Kommunikationen mellan reseledaren och föraren gick ut på att när det skulle svängas sa ledaren antingen vänster eller höger, sa han ingenting var det bara att köra rakt fram. Det fungerade bra och fram på förmiddan började de som åkte att gäspa då var det dags för en fikapaus vid bussen. Gruppen hade då hunnit fram till Åsanforsen och det smakade förträffligt med kaffe och hembakat bröd.

Resan fortsatte söderut med spekulationer om vart deltagarna skulle hamna. Men ingen fann på rätt och till slut var ledarna tvungna att avslöja dagens resmål som var Funäsdalen. Efter att ha ätit en god lunch på hotellet samlades deltagarna på Fjällmuseet för en visning av anläggningen med guidning av en som visste vad han pratade om.

Efter visningen av Fjällmuseet anträddes hemfärden över Flatruet på Sveriges högst belägna väg 975 meter över havet där stannade bussen för fotografering och studier av utsikten. Vidare passerades Ljungdalen och natursköna Storsjö kapell. Uppe vid Börtnan var det dags för eftermiddagskaffe med hembakta bullar.

Efter kaffepausen fortsatte bussen förbi Galåbodarna och Svedjebodarna och Persåsen och med det var gruppen nästan hemma. Sedan var det bara att summera intrycken från en trivsam färd med mycket sevärt och tryggt förvar av Karl-Erik med sitt trygga och lugna körsätt han fick en varm applåd. Nu hoppas föreningen på nästa år och är nyfikna på vart resan går då.