Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Litsbygden

Det var ett trivsamt och givande månadsmöte den 25 oktober på Tiljan i Östersund. Redan när vi kom spelades härlig dansmusik. Det var Wikéns med Pia, som stod för underhållningen. Vår ordförande Kjell hälsade alla varmt välkomna och informerade kort om höstens olika aktiviteter.

Kvällens gäst var Sigvard Wagenius med lång erfarenhet från sjukvården och de sista arbetsåren var han lärare på Mittuniversitetet i Östersund. Han berättade om mediciners påverkan. Det kostar samhället cirka 30 miljarder/år på grund av felaktiga läkemedel, läkemedelsmissbruk med mera. Man måste vara observant på dess biverkningar. Kommunerna kan söka extra pengar för att förbättra de äldres hälsa. Vid fyllda 75 år har var och en rätt till en årlig genomgång av de läkemedel, som man använder. Vi bör vara väl förberedda vid läkarbesök och ha en förteckning på de läkemedel, som är utskrivna. Det var en uppskattad information och Sigvard avtackades med blommor och varma applåder.

Medlemmar boende i Östersund med omnejd hade ordnat med förtäringen. En matig landgång med dryck och efteråt en god kaka till kaffet. Tack alla ni, som ordnat med allt detta – ingen nämnd och ingen glömd!

Det fanns också ett bord med många fina vinster, som senare under kvällen lottades ut. Kjell och Gösta skötte lotteridragningen på ett utmärkt sätt. Därefter spelade Wikéns med Pia upp till dans. En del dansade och andra lyssnade och njöt.

Kvällen avslutades med att ordförande tackade alla för en trevlig kväll. Det var cirka 50 personer, som hade kommit till månadsmötet.

Gunnel Björk