Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Jämtland

Annons

Under förra året ökade antalet medlemmar i Jämtlands distrikt av SPF med 34 personer netto till 2830. Största föreningarna är SPF Östersund med 527 medlemmar och SPF Frösön med 363. Den största ökningen procentuellt gjorde dock distriktets minsta förening, SPF Stugun-Borgvattnet, som efter en nettoökning på drygt 8 procent nu har 39 medlemmar, något som föreningen också fått pris för.

Det framgår av distriktets verksamhetsberättelse, som nu framlagts inför det kommande årsmötet i Östersund. Där noteras också att Olle Eliasson och Ingeborg Olsson i LPR (Landstingets pensionärsråd) tillsammans med övriga pensionärsorganisationer lämnat in en skrivelse till landstingsstyrelsen med begäran om en översyn av sjukresebestämmelserna.

I verksamhetsplanen för 2010 framstår arbetet med de pensionärspolitiska frågorna som en av SPF:s viktigaste uppgifter. De områden, som distriktet ämnar fokusera på, är de äldres boende, de äldres ekonomi, läkemedelshanteringen för äldre samt enhetliga taxor inom äldreomsorgen. När det gäller läkemedelshanteringen är övermedicineringen ett problem, som ska ägnas speciell uppmärksamhet. Distriktet har utsett en läkemedelsansvarig och en av distriktets ordförandekonferenser ska ägnas åt läkemedelshanteringen.

En av de viktigaste frågorna inför valet handlar om de äldres ekonomi. Från distriktets sida kommer därför en politisk debatt att anordnas under SPF-veckan före valet och dit kommer företrädarna för de olika partierna att bjudas in liksom även allmänheten. SPF vill då ha besked hur partierna ser på skatte- och pensionsfrågorna. Från SPF:s sida kräver man lika skatt för arbete och pension och en översyn av hela pensionssystemet för att undanröja orättvisor.